LOŠINJ – PRONAŠLI BOMBU IZ 2 SVJETSKOG RATA

28. veljače 2018. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab

bomba-iz-drugog-svetskog-rataLOŠINJ – Prije par dana policija je zaprimila dojavu da je na području Malog Lošinja pronađeno eksplozivno sredstvo. Riječ je o avio bombi iz II svjetskog rata, pronađenoj prilikom obavljanja građevinskih radova.Spomenuto eksplozivno sredstvo preuzeli su službenici Protueksplozijskog odjela Policijske uprave primorsko-goranske i bit će uništeno prema pravilima struke.

“Zahvaljujemo savjesnim građanima na dojavi i ujedno pozivamo sve ostale građane da svaki pronalazak eksplozivnih sredstava, oružja ili streljiva, odmah prijave policiji. Molimo građane zbog njihove sigurnosti da takve predmete ne diraju, niti ih odlažu u otpad, već o istom obavijeste policiju na broj 192. Odmah po pozivu na mjesto događaja doći će osposobljeni policijski službenici u civilu koji će ova sredstva na siguran način preuzeti i uništiti”, navode iz policije.

“Inače, u cilju zaštite svih građana i ovom prilikom pozivamo osobe koje još uvijek posjeduju neregistrirano oružje ili druga eksplozivna sredstva da ih bez straha predaju policiji. Naime, ta sredstva je moguće bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija predati policiji u sklopu akcije „Manje oružja, manje tragedija“, a za što je dovoljno nazvati broj 192 ili najbližu policijsku postaju”, ističu.