LOŠINJ – OTVOREN PRVI JAPANSKI RESTORAN NA HRVATSKIM OTOCIMA

26. lipnja 2018. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab

lošinj japanski restoranOTOK LOŠINJ – Službeni početak ljeta na otoku Lošinju obilježen je otvorenjem novog japanskog restorana u hotelu Bellevue, jedinog restorana s japanskom kuhinjom na hrvatskim otocima.

U restoranu Matsunoki je organizirana gala večera na kojoj je predstavljen menu sastavljen od japanskih delicija, poput sashimija od lososa, nigiri sushija i gyoze – japanske tjestenine punjene mesom crne slavonske svinje.

Menu Matsunokija kreirao je glavni chef restorana Saša Pribičević zajedno sa svojim timom, a velik naglasak stavljen je upravo na spoj lokalnih namirnica i začinskog bilja.

“Novootvoreni Matsunoki (hrv. bor) fuzijski je restoran tradicionalne japanske kuhinje u kojoj se spajaju originalne japanske namirnice s kvalitetnim i svježim hrvatskim namirnicama iz lokalnog ekološkog uzgoja. Nit vodilja tima chefova na čelu s glavnim chefom restorana Sašom Pribičevićem bila je gostima ponuditi najbolje hrvatske i inozemne okuse, temeljene na svježim, sezonskim namirnicama iz organskog uzgoja koje gosti hotela i vila hotelskog brenda Lošinj Hotels & Villas posebno cijene”, navodi se.   

“Svi gosti LH&V-a i otoka Lošinja, zaljubljenici u japansku kuhinju te nautičari koji se nađu u cresko-lošinjskom akvatoriju na menuu restorana Matsunoki mogu naći kamenice s granitom od vina i začinskog bilja, maki sushi, beef teriyaki, karrage piletina, matcha sladoled sa slatkom pastom od azuki graha i crumbleom od sezama te druga poznata japanska jela s daškom Lošinja. Osim toga, u Matsunokiju samostalno rade domaću udon tjesteninu koja se u woku sljubljuje s odležanim junećim biftekom, mladim mahunama i teriyaki umakom. Vrhunske japanske delicije chefa Saše Pribičevića dodatno upotpunjuje posebna ponuda whiskyja renomiranih destilerija iz Japana, kao što su Nikka Taketsuru, The Yamazaki, Hakushu i Hibiki, te ponuda pjenušavih sake vina i rakija”, ističu.

Restoran Matsunoki prostire se na 240 m2 i može ugostiti 70-ak osoba, ima istaknut sushi bar te otvorenu kuhinju tako da gosti mogu vidjeti pripremu hrane. Lošinjska uvala Čikat već nekoliko godina uživa veliku popularnost kod gurmana i ljubitelja vrhunskih vina. Za takvu visoku razinu gastro ponude zaslužni su ponajprije LH&V-ovi chefovi, koji pripremaju gastronomske specijalitete koristeći proizvode i namirnice hrvatskih OPG-ova, te programi enoloških masterclassova, na kojima se svake godine okupljaju vodeći poznavatelji prestižnih vinskih etiketa iz Hrvatske i svijeta.

(kv)