Lista za Rijeku i Kvarnerska incijativa na predblagdanskom druženju ugostili predstavnike platforme ‘Umirovljenici zajedno’

20. prosinca 2023. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

news vijestiRIJEKA – U Rijeci je održano predblagdansko druženje koje su organizirale Lista za Rijeku i Kvarnerska Inicijativa. Domaćini su u svojim govorima naglasili ključne poruke zajedništva, suradnje te predanosti ostvarivanju zajedničkih ciljeva. Gosti na druženju su bili članovi platforme ‘Umirovljenici zajedno’, s kojima su započeti razgovori o suradnji.

Laura Marchig, dopredsjednica Liste za Rijeku, izrazila je dobrodošlicu prisutnima te istaknula važnost duha zajedništva i regionalne suradnje. Posebno je naglasila važnost suradnje s Kvarnerskom Inicijativom u ostvarivanju postavljenih ciljeva, ističući kako zajedno žele graditi bolju budućnost za Rijeku, Istru, ali i cijelu državu.

Ante Štampalija, predsjednik Kvarnerske Inicijative, zahvalio je na dosadašnjoj suradnji i pozvao na daljnju suradnju u predstojećoj superizbornoj godini. Naglasio je važnost ovakvih okupljanja kako bi zajedno realizirali programe koje okupljene organizacije ne mogu postići samostalno.

Mirko Bjelonjić, koordinator platforme ‘Umirovljenici zajedno’ za 8. izbornu jedinicu, naglasio je potrebu za suradnjom organizacija u realizaciji programa, povratku dostojanstva umirovljenicima i poticanju većeg odaziva na izbore.

Ove organizacije nastavljaju s razgovorima o međusobnom partnerstvu, a otvoreni su za suradnju sa svim vjerodostojnim političkim opcijama u čijem su fokusu ekonomski oporavak, borba protiv korupcije, smanjenje troškova kao i reforma mirovinskog, poreznog i pravosudnog sustava te državne uprave.