LIJEPE VIJESTI- Opatija: Još 348 tisuća kuna za bebe i 200 tisuća kuna za poduzetnike

3. studenoga 2019. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

OPATIJA – Grad Opatija jedan je od malobrojnih gradova u Hrvatskoj koji se mogu pohvaliti izuzetnim standardom pomoći svojim sugrađanima, a pritom se posebno ističe pomoć roditeljima i njihovim bebama i poduzetnicima.

“Iako se zbog smanjenja prihoda od poreza za nekretnine i prodaje nefinancijske imovine, kao i EU sredstava koja će ‘sjesti’ u idućoj godini, proračun Grada Opatije rebalansom smanjuje za oko dva milijuna kuna, gradonačelnik Ivo Dujmić (nezavisni) predlaže povećanje sredstava za naknade za bebe i potpore poduzetnicima”, navodi portal gradonačelnik.hr.

Za bebe je već bilo predviđeno milijun kuna, ali zbog povećanja novorođenih taj se iznos nije pokazao dostatnim pa se sada predlaže povećanje za dodatnih 348.000 kuna. Štogod netko priča i misli brojke ne lažu: Opatija je izgradila zavidan standard o kojemu građani ostalih gradova u Hrvatskoj mogu samo snivati.

Ukoliko usporedimo brojke Opatija u prosjeku ima 30% više poticaja usporedno s ostalim kvarnerskim i istarskim gradova pa tako iza sebe pušta Rovinj, Poreč, Crikvenicu, Krk i Rab. Najveće razlike su prema Puli i Rijeci s čak 70% u korist Opatije. 

Grad Opatija je prošle godine za 102 rođene bebe osigurao čak 1.3 milijuna kuna, a isto se planira i do kraja 2019. godine. Istovremeno, ukupno je predviđeno 1,7 milijuna kuna za opatijske poduzetnike s ciljem jačanja opatijskog gospodarstva. S ovim poticajima gradonačelnik Ivo Dujmić (nezavisni) može se pohvaliti da je na čelu grada koji je nekoliko koplja po davanju poticaja ispred ostalih, a velike zasluge što je tome tako neupitno idu i prvom čovjeku Opatije.

(kv)