Lančani sudari u Tunelu Trsat i Škurinje izazvali zastoj na riječkoj obilaznic

17. veljače 2023. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

policijaRIJEKA – Na autocesti A7 dogodile su se dvije prometne nesreće u kojima je sudjelovalo osam vozila, jedna osoba je lakše ozlijeđena, a materijalna šteta se cijeni na 13 tisuća eura

Jučer u roku od oko sat vremena, između 15.55 sati i 17 sati na riječkoj zaobilaznici dogodile su se dvije prometne nesreće u kojima je sudjelovalo osam vozila i koje su izazvale zastoj prometa na dionici od Tunela Trsat do čvora Škurinje.
 
Prva prometna nesreća dogodila se u Tunelu Trsat u 15.55 sati kada 48-godišnji vozač kombija marke Citroen Jumper, požeških registarskih oznaka, nije prilagodio brzinu kretanja uvjetima i stanju na cesti pa je naletio na teretno vozilo marke Ford, zagrebačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 25-godišnji hrvatski državljanin.
Od siline udarca Ford je udario u kombi vozilo ispred marke Peugeot Boxer, delničkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 21- godišnji hrvatski državljanin, a koje se zaustavilo zbog prednjeg kombi vozila u kvaru marke Opel, zagrebačkih registracijskih oznaka, koji je zaustavljen jer mu je u vožnji otpao kotač.
 
Prilikom očevida je 48-godišnjem vozaču Citroena utvrđena koncentracija alkohola od 1,10 promila te je zbog počinjenih prekršaja sankcioniran u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Materijalna šteta procijenjena je na oko pet tisuća eura.
 
Druga prometna nesreća dogodila se oko 17 sati u Tunelu Škurinje kada 19-godišnji vozač osobnog vozila marke Mazda, riječkih registracijskih oznaka, krećući se u smjeru Orehovice nije prilagodio brzinu kretanja uvjetima i stanju na cesti pa je naletio na kolonu vozila. Tako je udario u prednje osobno vozilo marke Kia, riječkih registracijskih oznaka, s 60-godišnjim vozačem, koji je pak odbačen i udario u prednje osobno vozilo u koloni marke Alfa Romeo, riječkih registracijskih oznaka, kojim je upravljala 43-godišnja hrvatska državljanka.
U isto vrijeme zbog neprilagođene brzine na kolonu nalijeće osobno vozilo marke Honda, isto riječkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 44-godišnji hrvatski državljanin te udario u vozilo Mazda. Pri tome je 19-godišnji vozač Mazde lakše ozlijeđen.

Materijalna šteta cijeni se na oko osam tisuća eura, a počinitelji prekršaja su sankcionirani prema važećim zakonskim propisima.

U cilju smanjenja mogućnosti izazivanja prometnih nesreća, vozače pozivamo na apsolutno poštivanje prometnih propisa i kretanje u skladu s uvjetima na cesti.