KVARNER – Završena 24-satna akcija nadzora brzine

25. ožujka 2022. | Kategorija: Hrvatska

Slika 2022/20220324_115209.jpgKVARNER – Na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske provedena 24-satna akcija nadzora brzine kretanja vozila (od 0 do 24 sata).
Akcija je provedena na 38 lokacija na području ove Policijske uprave, a u provedbu akcije bio je uključen maksimalno raspoloživi broj djelatnika prometne policije koji su koristili sve raspoložive uređaje za nadzor brzine kretanja vozila.

U 24 sata trajanja akcije sveukupno je kontrolirano 229 vozila, a zabilježeno je 145 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila. Od ukupnog broja prekršaja, 96 su zabilježili policijski službenici prometne policije, a 49 prekršaja je zabilježeno tehničkim sredstvima.

Rekorder akcije je evidentiran uređajem za nadzor brzine na autocesti A 6 Rijeka-Zagreb jučer u 15,03 sati. Riječ je o osobnom vozilu marke Audi, zagrebačkih registracijskih oznaka koje se blizini vijadukta Osojnik kretalo brzinom od 184 km/h  smjeru Zagreba navedenom brzinom unatoč tome što je ograničenje brzine na toj dionici 110 km/h.
 
U pripremi akcije doprinos su dali i sami građani predlažući lokacije za koje su smatrali  da je potrebna veća prisutnost policije i nadzor brzine kretanja vozila. Ponuđenu mogućnost iskoristilo je stotinjak građana, kojima ovom prilikom još jednom zahvaljujemo na suradnji.
Njihovi su prijedlozi  razmotreni, a dio prijedloga je izabran te je na predloženim lokacijama proveden nadzor brzine kretanja vozila u sklopu ove 24-satne akcije. Ostali prijedlozi građana također su  analizirani te će nadzor brzine kretanja vozila na predloženim lokacijama biti proveden u budućim akcijama i kroz redoviti nadzor prometa na cestama, navode u policiji.

Slika