KVARNER – Zatečeni u nedozvoljenom glisiranju u blizini obale

20. lipnja 2024. | Kategorija: Hrvatska

“Podsjećamo da nautičarima nije dozvoljeno glisiranje na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale”, navode iz policije.

Stiglo je ljeto i s njim nedozvoljena i za kupače opasna glisiranja blizu obale.

U proteklih tjedan dana, odnosno od 14. lipnja do danas, policijski službenici Postaje pomorske policije Rijeka pojačano su provodili nadzor na moru u cilju ostvarivanja veće sigurnosti kako nautičara, tako i plivača te svih ostalih sudionika u moru. Pri tome je zbog počinjenja prekršaja iz domene Pomorskog zakonika pomorska policija novčano sankcionirala 20 stranih državljana.

Spomenuti nautičari su zatečeni u počinjenju prekršaja nedozvoljenog glisiranja na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale u akvatoriju otoka Cresa, Krka, Lošinja i Raba te na moru kod Jadranova. U prekršajima su zatečeni državljani Austrije, Belgije, Češke, Italije, Mađarske, Njemačke, Poljske, Slovenije i Velike Britanije. Svi navedeni prekršitelji su novčano kažnjeni prema odredbama Pomorskog zakonika.

“Pozivamo i ovim putem nautičare i ostale sudionike na moru na oprez i pridržavanje odredbi ne samo Pomorskog zakonika već i drugih propisa bitnih za sigurnost na moru. Podsjećamo k tome kako nautičarima nije dozvoljeno glisiranje na udaljenosti manjoj od 300 metara, kupačima je dozvoljeno plivanje do ograde uređene plaže ili 100 metara od obale prirodne plaže, a ronioci na propisan način moraju označiti mjesto zarona”, navode iz policije.