KVARNER – Vikend u prometu: 189 prometnih prekršaja i 28 prometnih nesreća

12. lipnja 2023. | Kategorija: Hrvatska
Slika 2023/prometna.jpg

Najveća brzina od 203 km/h evidentirana je 9. lipnja na autocesti A6 kod tunela Veliki Gložac


Prometna policija i ovog je vikenda pojačano nadzirala promet na cestama na području Policijske uprave primorsko-goranske te je zabilježila sveukupno 189 prometnih prekršaja.
 
Od tog broja 68 je prekršaja prekoračenja brzine, 15 nekorištenja sigurnosnog pojasa, dok se 15 odnosi na vožnju pod utjecajem alkohola. Osim navedenih, zabilježeno je pet prekršaja vožnje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, sedam prekršaja nepropisnog korištenje mobitela u vožnji, dva prekršaja vožnje prije stjecanja prava, jedan prekršaj zabrane upravljanja vozilom te još 76 prometnih prekršaja.
 
Najveća brzina od 203 km/h evidentirana je 9. lipnja oko 15,10 sati na autocesti A6 kod tunela Veliki Gložac. Uređajem za mjerenje brzine očitana je navedena brzina kada se osobno vozilo pulskih registracijskih oznaka kretalo na mjestu gdje je ograničenje kretanja određeno na 110 km/h. U prekršajnom postupku utvrdit će se vozač koji je upravljao spomenutim vozilom pa potom sankcionirati u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.
 
Najveća koncentracija alkohola od 2,69 g/kg izmjerena je 10. lipnja oko 20 sati 46-godišnjem vozaču osobnog vozila, pulskih registracijskih oznaka na području Turnića u Rijeci. Zbog počinjenog prekršaja vozaču je predložena novčana kazna od 2650 i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Inače, tijekom vikenda na prometnicama ove Policijske uprave dogodilo se 28 prometnih nesreća kojima je devet osoba lakše, a tri osobe su teže ozljeđene.

Policija ponovo poziva vozače, ali i ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.