KVARNER – Vikend u prometu, 125 prometnih prekršaja i 30 prometnih nesreća

2. siječnja 2024. | Kategorija: Hrvatska
Slika 2023/Pe%C4%87ine%20akcija%204.jpg

Najveća izmjerena brzina kretanja od 197 km/h, izmjerena je 29. prosinca oko 9,40 sati na autocesti A6, kod vijadukta Veliki Gložac

Prometna policija je i proteklog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske pojačano nadzirala promet na cestama te zabilježila sveukupno 125 prometnih prekršaja.

Od tog broja 32 prekršaja se odnose na prekoračenja brzinene, 17 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 15 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa. Osim navedenih, zabilježena su tri prekršaja korištenja mobitela u vožnji, dva prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, jedan prekršaja upravljanja prije stjecanja prava te 55 ostalih prekršaja.

Najveća izmjerena brzina kretanja od 197 km/h, izmjerena je 29. prosinca oko 9,40 sati na autocesti A6, kod vijadukta Veliki Gložac. Uređajem za mjerenje brzine očitana je navedena brzina kada se osobno vozilo riječkih registracijskih oznaka kretalo na mjestu gdje je ograničenje kretanja određeno na 110 km/h. U prekršajnom postupku utvrdit će se vozač koji je upravljao spomenutim vozilom pa potom sankcionirati u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Najveća koncentracija alkohola od 1,69 g/kg izmjerena je 29. prosinca oko 18,55 sati u Rijeci kod 58-godišnjeg vozača osobnog vozila riječkih registracijskih oznaka. Zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilom te tako ugrožavati sigurnost prometa, zadržan je u službenim prostorijama policije. Zbog počinjenog prekršaja vozač je prekršajno sankcioniran temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Inače, u ovom razdoblju dogodilo se 30 prometnih nesreća, u kojima jsu četiri osobe osoba teže, a tri su lakše ozlijeđene.

Policija i nadalje poziva vozače i sve ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone