KVARNER – U akciji nadzora teretnih vozila i autobusa utvrđeno 97 prekršaja

17. veljače 2022. | Kategorija: Hrvatska
Slika 2021/Screenshot_20220215-131107_Google.jpg

Počinitelji prekršaja sankcionirani su u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama i drugih propisa kojima su regulirani utvrđeni prekršaji

FOTO: PU primorsko – goranska

KVARNER – Od 7. do 13. veljače na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj, kao i u ostalim zemljama Europske unije, provedena je preventivno-represivna akcija nadzora teretnih vozila i autobusa. Riječ je o redovnoj ROADPOL-ovoj akciji koja se provodi u zemljama članica EU (mreža europskih prometnih policija) kada se tijekom godine jednom mjesečno odredi tjedan u kojem će sve članice pojačano postupati po određenim ugrožavajućim čimbenicima, primjerice u ovoj akciji -prijevoz opasnih tvari teretnim vozilima, vrijeme odmora i vožnje vozača te ostali prekršaji ili moguća kaznena djela.

Tijekom trajanja akcije na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske kontrolirana su sveukupno 293 teretna vozila i 62 autobusa. Od ukupnog broja teretnih vozila 201 je hrvatskih registracijskih oznaka, a 92 je stranih registracijskih oznaka, dok je kod autobusa bilo njih 26 hrvatskih registracijskih oznaka, a 36 stranih oznaka.

U nadzoru autobusa evidentiran je jedan prekršaj i to prekršaj vozača zbog tehničke neispravnosti i brzine, a nadzorom teretnih vozila zabilježeno je čak 96 prekršaja.  Ukupno je utvrđeno 27 prekršaja nekorištenja pojasa i dječje sjedalice, 12 prekršaja tahografa, po šest prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i tehničke neispravnosti vozila, pet prekršaja dokumentacije vozila te još 26 ostalih prometnih prekršaja.