KRK – Ulica Ježevac – preregulacija prometa iz dvosmjernog u jednosmjerni

17. veljače 2021. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab

KRK – Krajem veljače ove godine izvršit će se preregulacija prometa iz dvosmjernog u jednosmjerni (smjer istok – zapad) u Ulici Ježevac u gradu Krku, i to od sjedišta Vecle, Ulica Lukobran 6, do raskrižja s Ulicom braće Linardić.

Jednosmjerni promet, kao što je prethodno navedeno, odvijat će se u smjeru istok – zapad, tako da će se Ulici Ježevac vozilima pristupati iz Ulice Lukobran (prema skici dostupnoj u prilogu ove obavijesti). Jednosmjerni promet bit će trajnog karaktera zato što je Ulica Ježevac na mjestima širine 4,5 metra, s neizgrađenim nogostupom, omeđena ogradnim zidovima privatnih parcela s nemogućnošću proširenja.

Slijedom svega navedenog, pored preregulacije prometa planira se i formiranje pješačke staze, i to od pješačkog prijelaza blizu sjedišta Vecle do ugostiteljskog objekta Harley, kao i iscrtavanje novog pješačkog prijelaza, a sve s ciljem povećanja sigurnosti prometa te posebice zaštite pješaka s obzirom na to da se Ulica Ježevac koristi i kao glavna pješačka komunikacija koja vodi od centra grada prema plažama i kampu u njegovom zapadnom dijelu.

(kv)

02-jezevac.jpg

 

04-jezevac.jpg