KRK – Putovima Frankopana: Ana i Petar zaljubljeni par, nagradni natječaj za djecu povodom Valentinova  

7. veljače 2022. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab

 

Krk

Krk

KRK – Među brojnim pričama o životima najpoznatijih hrvatskih velikaških obitelji, Zrinskih i Frankopana, jedna je vječiti izvor inspiracije – ona ljubavna Ane Katarine Frankopan i Petra Zrinskoga. Bila je to ljubavna priča koja se pamti i dan danas, a oproštajno pismo Petra Zrinskoga voljenoj supruzi Ani Katarini, nastalo večer uoči smaknuća, smatra se najljepšim, najintimnijim, najtužnijim, najčitanijim i najljubavnijim pismom ikada napisanim na hrvatskome jeziku.

Upravo zato, povodom Valentinova, Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana donosi novu kreativnu aktivnost namijenjenu djeci u dobi od sedam do dvanaest godina. Riječ je o nagradnom natječaju pod motom Ana i Petar zaljubljeni par u sklopu kojeg su najmlađi prijatelji Rute pozvani da se inspiriraju njihovom ljubavnom pričom te da napišu (i pošalju) svoja ljubavna pisma posvećena posebnim osobama.

“Nagradni natječaj traje od 01. do 10. veljače 2022. godine, zaključno do 12.00 sati, a ljubavna pisma potrebno je dostaviti e-mailom na: info@frankopani.eu. Ovoga puta nagradit će se jedna djevojčica i jedan dječak, i to novom frankopanskom tortom DeliciAna. Pobjednici će biti objavljeni na dan zaljubljenih, 14. veljače 2022. godine”, navode organizatori.

“Stoga, pozivaju se sve osnovne škole i pojedinci da se pridruže ovom izazovu te da svojim ljubavnim pismom zasluže jedinstveni frankopanski dar!”, ističu.