KRK – Prvomajski inkubator: Rap spektakl i skupna tematska izložba

22. travnja 2018. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab

DJ Pult dance technoOTOK KRK – Dvanaesto izdanje festivala Prvomajski inkubator donosi mnoge sadržaje koji započinju već 27. travnja 2018. godine, a (po)trajat će sve do 17. svibnja. Ovogodišnje događanje, za čiju se organizaciju iznova brine Udruga Kreativni Krk, otkriva neka od vodećih imena domaće rap scene, a kao i dosad, program je upotpunjen skupnom izložbom međunarodnog predznaka na temu Ja sam…/I am…

Program tako kreće 27. travnja otvorenjem žirirane izložbe u Galeriji Decumanus u čijem fokusu više nisu općenite, globalne teme i fenomeni već sam umjetnik-radnik, odnosno individua na tržištu rada iliti pojedinac kao dio kolektiva i sistema, a nastavlja se sljedećeg dana, 28. travnja, velikim koncertom na plaži Plav, koji će sigurno oduševiti štovatelje rapa, hip-hopa i njima bliskih glazbenih hibrida. Za usijanu atmosferu i inkubator ludilo zaduženi su ovogodišnji headlineri – osječki rap duo Krankšvester, te legendarni splitski rapper Vojko V (a.k.a. Vojko Vrućina), a sve okupljene najprije će dobro zagrijati Krčani Buco i Kalašnjikovi, dok će glazbeni program, naposljetku, zatvoriti DJ VRH sa svojim dub, drum’n’bass i hip-hop (DJ) setom.

Nadalje, 01. svibnja na Gradskoj rivi (Ribarskom mulu) sprema se Prvomajski šušur, inače cjelodnevna pučka fešta uz prigodnu glazbenu kulisu i domaće delicije.

Udruga Kreativni Krk ovom prigodom najavljuje i nastavak suradnje s Forumom mladih antifašista u vidu zanimljivih predavanja i tribina na centralnu temu ovogodišnjeg festivala – Ja sam…/I am…. (kv)