KRK IZBORI – DOMINACIJA NEZAVISNIH LISTI, POTOP HDZ-a, MIZERNA IZLAZNOST BIRAČA

13. lipnja 2018. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab
Krk

Krk

KRK – Provedeni su izbori za mjesne odbore Grada Krka i Gradsko izborno povjerenstvo objavilo je rezultate izbora članova: MO Vrh, MO Poljica, MO Kornić, MO Skrbčići-Pinezići, MO Milohnići, MO Krk zapad i MO Krk istok.

Kao što se očekivalo odbori gdje je bilo više listi bili su – koliko-toliko – zanimljivi biračima. Odbori gdje je bila samo jedna lista prošli su bez ikakvog interesa. Ovi izbori su pokazali potpunu dominaciju nezavisnih listi (koje se po izbornom zakonu zovu “kandidacijske liste grupe birača”), potop HDZ-a, stagniranje PGS-a i faktičko nepostojanje SDP-a koji se posve “šlepa” uz PGS. Ipak je najvažniji pokazatelj mizerna izlaznost birača što pokazuje mali ili nikakav interes građana za mjesne odbore, što nije neobično jer mjesni odbori ustvari imaju gotovo ništa ingerencije i sredstava te se postojanje mjesnih odbora uglavnom svodi na besciljno sastančenje dok sve to samim članovima ne dosadi i više se mjesecima niti ne nalaze.

U MO Poljica glasalo je 128 birača od njih 418. Lista Branka Marjanovića dobila je 3 člana, a lista Ivana Pinezića 2 člana.
U MO Kornići glasalo je 294 birača, od njih 562. Lista Šimuna Josipovića dobila je 3 člana, a lista Siniše Patrka 2 člana.
U MO Skrbčići-Pinezići glasalo je 110 birača od njih 404. Lista Mladena Mrakovčića dobilča je 4 člana, a lista HDZ-a 1 člana.
U MO Milohnić glasalo je 132 birača od njih 429. Lista Vlatka Milohnića dobila je 2 člana. Lista PGS-SDP dobila je 3 člana.
U MO Krk-Zapad glasalo je 219 birača od njih 2.392. Lista Borivoja Borjanića dobila je 1 člana. Lista PGS-SDP dobila je 4 člana. Lista HDZ-a (koju je vodio Branko Kinkela) sa osvojenih 31 glasa nije ušla u vijeće.
U MO Krk-Istok glasalo je 127 birača od njih 1.298. Lista Jovana Čutul dobila je 2 člana. Lista PGS-SDP dobila je 3 člana. Lista HSP-a (koju je vodio Anton Skomeršić) osvojila je samo 5 glasova i nije ušla u vijeće. Lista HDZ-a (koju je vodila Dubravka Đ. Bobinac) osvojila je 14 glasova i nije ušla u vijeće.
U MO Vrh glasalo je samo 35 birača od njih 817. Tu se natjecala samo jedna lista, i to ona PGS-SDP koja je tako sa mizernih 35 glasova dobila svih 5 članova. (kv)