KRK – ‘EVO TI PA SLUŠAJ’

20. kolovoza 2017. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab

Krk

Krk

OTOK KRK – Osmo izdanje festivala alternativne glazbe Evo ti pa slušaj!, za čiju se organizaciju brinu neumorni članovi Udruge Kreativni Krk, održat će se 26. kolovoza 2017. godine, i to po prvi put na Krčkoj rivi, s time da je početak tog besplatnog cjelovečernjeg koncertnog programa planiran u 21.00 sat.
Ovogodišnji headlinerski dio line-upa čine miljenici domaće (rock) kritike – psihodelični (retro) pop-rockeri Mayales koji su početkom ljeta predstavili treći studijski album Simbol za Sunce, te istarski bend Barbari predvođeni bivšom vokalisticom Gustafa Barbarom Munjas čija se glazba može okarakterizirati kao rock s prizvucima funka, bluesa i psihodelije. Pozornicu će s njima dijeliti riječki funk-rockeri Sunshine Madness te krčko-riječki funk kolektiv Grapevine Babies, koji u najrecentnijoj postavi okuplja deset glazbenika spremnih da krajem ove godine isporuče album – prvijenac.
Inače, festival Evo ti pa slušaj! na početku je zamišljen kao mogućnost da se publici ukaže na uzavrelu aktivnost lokalnih demo bendova da bi s vremenom prerastao u izvrsno posjećeno događanje poznato po kvalitetnoj alternativnoj glazbi različitih žanrova, kojem dozu opuštenosti i dobrih vibracija daje upravo vrijeme održavanja – posljednja subota kolovoza. Tako ni ove godine ne propustite priliku za posljednjom ovoljetnom čagom, no ovog puta u plesnom retro-pop, funk i rock ritmu!