KRK: BUDIMO OBJEKTIVNI, BILI SU BOLJI

17. kolovoza 2018. | Kategorija: Sport

Matjaž Kek

Matjaž Kek

SPORT – Nogometaši Rijeke okončali su europski put u trećem pretkolu Europske lige. Bijeli su u ogledu protiv Sarpsborga doživjeli poraz na domaćem travnjaku (0:1) prokockavši tako aktivan rezultat iz prvog ogleda (1:1). Vjerojatno nitko na tribinama nije mogao vjerovati da je europska priča gotova kada je glavni sudac Donatas Rumsas odsvirao kraj utakmice.

– Treba biti objektivan i čestitati gostima iz Norveške na prolazu. Mi smo bili daleko od onog što smo svi očekivali. Kada iz igre ne stvoriš šansu teško je očekivati da se iz silnih prekida ne dogodi nešto. Razočaranje je veliko, ni u trci ni u agresiji nismo bili ta Rijeka koju smo svi očekivali, rekao je Matjaž Kek nakon utakmice.
– Poraz će usmjeriti tok Rijeke. Sigurno će doći reakcija na sve skupa. Računalo se na prolaz u Europi, ovo je dokaz da svi treniraju. Jednostavno nismo izdržali pritisak na loptu i njihov presing. Treba sjesti i vidjeti u kojem će smjeru ići Rijeka, zaključio je Matjaž Kek.

Teško je bilo opisati razočaranje u riječkim redovima nakon poraza od Sarpsborga. Ždrijeb je Rijeci otvorio put prema skupinama Europske lige, nažalost, norveški sastav se već na prvoj stanici pokazao kao previsoka prepreka.
– Nemam riječi u ovom trenutku. Jako smo razočarani. Ne znam što se dogodilo. Pokušali smo sprovesti na terenu ono što smo trenirali, ali jednostavno nismo imali sreće, rekao je Maxwell Acosty.