Krk Bike Story: Od okusa do okusa bicikliranjem otokom Krkom!

21. ožujka 2019. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab

02-krk-bike-storyOTOK KRK – S namjerom stvaranja motiva dolaska turista – rekreativaca na otok Krk, kao i podizanja razine atraktivnosti same destinacije u periodu predsezone, sve otočne turističke zajednice (redom Baška, Dobrinj, Grad Krk, Malinska-Dubašnica, Omišalj, Punat i Vrbnik, surađujući s Turističkom zajednicom otoka Krka) zajedničkim organizacijskim kapacitetima priredile su dva biciklistička vikenda namijenjena svim ljubiteljima aktivnog odmora koji, danas, postaje sve značajnijim segmentom turističke potražnje.

Riječ je o programu pod nazivom Krk Bike Story, s obzirom na to da se gostima neće nudi tek bicikliranje već i priča o samom otoku uvijek ispričana iz neke druge perspektive, s time da prvo izdanje ove sveotočne manifestacije fokus postavlja upravo na GASTRONOMIJU, iz čega proizlazi i aktualan moto: Od okusa do okusa bicikliranjem otokom Krkom!

Kako je program manifestacije podijeljen u dva vikenda, prvo događanje, što će se održati između 12. i 14. travnja, obuhvatit će bicikliranje sjevernom stranom otoka Krka, dok će drugo, planirano za period od 17. do 19. svibnja, okupljene bicikliste provesti južnom otočnom stranom. Svaka od šest predviđenih biciklijada, po tri u sklopu svakog od dvaju spomenutih događanja, krenut će iz drugog otočnog mjesta (najprije Njivica, Čižića i Malinske; potom Baške, Punta i Krka!), a izuzev uživanja u bicikliranju i mnogobrojnim otočnim prirodnim ljepotama, svim sudionicima programa bit će ponuđena i degustiranja nadaleko poznatih krčkih delicija, što znači da je nezaboravan doživljaj svakako zagarantiran!

Kao dio biciklističkih tura, osim prirodne, obići će se i važni primjeri otočne kulturne baštine, dok će u ugostiteljskim objektima uz predviđene trase biti priređena degustiranja. Biciklistima će se, tako, na putu naći autentični otočni okusi, od sira i pršuta, preko marinirane i slane ribe, maslinovog ulja i meda, pa sve do tradicionalnih slastica, rakije i nezaobilazne žlahtine. Stručno vodstvo i provedba ove manifestacije povjerena je dugogodišnjim suradnicima otočnih turističkih zajednica – ekipi stručnjaka za cikloturizam iz Turističke agencije Promotiv Travel iz Viškova.

S obzirom na to da veći dio troškova manifestacije pokrivaju same turističke zajednice, cijenu kotizacije za ono što će biciklisti uživati možemo nazvati promotivnom, jer za trodnevni program ona iznosi svega 150,00 kuna. Ako se netko na bicikliranje odluči samo jedan dan kotizaciju će platiti simboličnih 70,00 kuna, dok za dva dana ona iznosi 120,00 kuna.

Nastavno na sve netom izdvojeno, pozivaju se svi rekreativci – ljubitelji biciklizma, vremena provedenog u prirodi i vrhunskih gastro iskustava, da se priključe međunarodnom timu istomišljenika u zajedničkom otkrivanju otoka Krka koji posljednjih godina biva sve prepoznatljiviji na biciklističkoj karti Hrvatske o čemu svjedoči svake godine sve veći broj uređenih i obilježenih biciklističkih staza.

Dodatni podatci i kompletni itinereri mogu se pronaći na internetskim stranicama svih otočnih turističkih zajednica.

bicikle rekreacijaProgram manifestacije:

Krk Bike Story: Bicikliranje sjevernom stranom otoka

12. – 14. travnja 2019.

1. Petak, 12. travnja 2019.

Start/cilj: Njivice

Duljina trase: 15 km

Ukupni uspon: 250 m

Trasa: Njivice – Rajski put – Malinska – Kijac – Njivice

Bike-pijat: Restoran Rivica, Njivice

2. Subota, 13. travnja 2019.

Start/cilj: Čižići

Duljina trase: 30 km

Ukupni uspon: 400 m

Trasa: Čižići – Rudine – Njivice – Malinska – Rasopasno – Sužan – Čižići

Okrjepa: Rudine (ulaz u spilju Biserujka), Sv. Vid Miholjice (posjet Zbirci arheoloških nalaza Cickini uz degustaciju meda)

Bike-pijat: Konoba Mala sten, Čižići

3. Nedjelja, 14. travnja 2019.

Start/cilj: Malinska

Duljina trase: 30 km

Ukupni uspon: 450 m

Trasa: Malinska – Porat – Fumak – Hrastovi – Poljica – Turčići – Gabonjin, Sv. Petar – Rasopasno – Sršići – Malinska

Okrjepa: Samostan Sv. Marije Magdalene, Konoba Porat, Porat (degustacija sira i maslinovog ulja), Konoba Pod Murvu, Milovčići (degustacija tradicionalnog otočnog kolača od sira)

Bike-pijat: Vinarija Frajona, Malinska (vinska proba) i Restoran Noštromo, Malinska

Krk Bike Story: Bicikliranje južnom stranom otoka

17. – 19. svibnja 2019.

4. Petak, 17. svibnja 2019.

Start/cilj: Baška

Duljina trase: 17 km

Ukupni uspon: 180 m

Trasa: Baška – Jurandvor – Draga Bašćanska – Baška

Okrjepa: OPG Tomašić, Baška (degustacija pčelinjih proizvoda – meda, peluda, mješavine – i proizvoda od lavande)

Bike-pijat: Festival Crna ovca, Baška

5. Subota, 18. svibnja 2019.

Start/cilj: Punat

Duljina trase: 36 km

Ukupni uspon: 690 m

Trasa: Punat – Prniba – Kornić – Garica – Vrbničko polje – Punat

Okrjepa: Etno-kuća Kornić (degustacija sira), Vinarija Gospoja-Toljanić (degustacija vina), Uljara Ulika (degustacija ulja), Galerija Toš, Podrum Žestić (degustacija rakije)

Bike-pijat: Bistro Riva, Punat

6. Nedjelja, 19. svibnja 2019.

Start/cilj: Krk

Duljina trase: 35 km

Ukupni uspon: 700 m

Trasa: Krk – Dvori Sv. Jurja – Linardići – Bajčići – Kosići – Vrh, Kuća Krčkog pršuta Žužić – Kaštel – Krk

Okrjepa: Dvori sv. Jurja (degustacija ulja i kruha), Kuća Krčkog pršuta Žužić, Vrh (degustacija krčkog pršuta)

Bike-pijat: Restoran Volsonis, Krk