KRK – 64. Ljetne priredbe

5. kolovoza 2020. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab

Dramski program 64. Ljetnih priredbi završava u srijedu, 19. kolovoza 2020. godine, na Sceni Zidine (Trg krčkih glagoljaša), s početkom u 21.30 sati, i to novom komedijom Imovina, Kerekesh teatra. Cijena ulaznice iznosi 80,00 kn.

Imovina je jedna od najčešćih tema koje mogu posvađati braću. Iako postoje primjeri ekstremnih rješenja tog problema, poput fizičkih obračuna, pa čak i smrti, ova imovina toga ipak nije vrijedna. Čovjek često drži do svog ponosa i ne popušta u svojim odlukama, no teže je kada se u pregovorima s druge strane nalazi atraktivna pripadnica nježnijeg spola – djevojka Rafaela – posljednja prava ljubav pokojnog Dalibora Kontreca. Njegovi sinovi, braća Kontrec – Žec, Zvonkec i Brankec – dolaze bez očekivanja, bez pameti, puni slabosti i otvorenih rana. Pitanje je samo koliko će biti uporni i na koje će sve načine koristiti svoje nesposobnosti i nedostatak inteligencije kako bi se domogli ostavštine njihovog oca. Do imovine preko zavođenja, voćnog seksa, mokraće i suza. Jer nitko nije rekao da će biti lako! Tekst i režiju ove komedije potpisuje Jan Kerekeš, scenografiju Dario Horvat, kostimografiju Mladen Jeremić, glazbu Marin Kereša, dok u predstavi glume: Mirna Medaković Stepinac (Rafaela), Jan Kerekeš (Žec), Zoran Pribičević (Zvonkec) i Luka Petrušić (Brankec).

S obzirom na trenutne epidemiološke prilike, organizatori mole da se ulaznice za kazališne predstave kupuju na prodajnom mjestu u Galeriji Decumanus, J. J. Strossmayera 2 (stari grad), unutar njezinog redovnog radnog vremena, od ponedjeljka do subote, između 10.00 i 12.00 te 19.00 i 22.00 sata, a sve kako bi se izbjeglo stvaranje gužvi na blagajni (tj. ulazu) Scene Zidine. U suprotnom, ulaznice se, ali samo iznimno, mogu rezervirati telefonom na 051 220 041. Također, potrebno je voditi računa o tome kako će broj ulaznica biti ograničen s obzirom na smanjeni broj mjesta, radi provođenja epidemioloških mjera. Publici se preporučuje nošenje zaštitnih maski uz obvezno poštivanje socijalne distance, i napomenu kako će se gledalište otvarati čak 45 minuta prije početka programa.

Financijsku podršku ovogodišnjim Ljetnim priredbama, za čiju se organizaciju već tradicionalno brine Centar za kulturu Grada Krka, pružili su Ministarstvo kulture Republike HrvatskePrimorsko-goranska županijaGrad Krk i Turistička zajednica Grada Krka.