KOMENTAR – U Viškovu je sve savršeno, kao u Shrangi la

20. prosinca 2022. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana
Viškovo

Viškovo

KOMENTAR – Na sjednici Općinskog vijeća Viškovo održanoj 15.12.2022. svirale su “violine i menueti”, tekao je med, a mlijeka je bilo u neograničenim količinama.

Ništa nas nije podsjećalo na možebitnu ozbiljnu raspravu o proračunu najveće hrvatske općine. Kad čujemo prijedlog proračuna i amandmane  nemilice ljudi padaju u trans glasanja pa jednoglasno izglasavaju cca. 20 mil. eur proračuna.

Puno stavki bez kriterija i objašnjenja predlagača , puno napuhanih brojki  pa bi se sjednica  mogla uklopiti u dokumentarac  naslova “Moje pjesme moji snovi”.

Problemi sa izgradnjom Zavičajne kuće zvončara, muzeja i cijena koja izašla iz svih razumnih okvira nije uspjelo probuditi tamo prisutne. Nadalje postoje i troškovi naknade za umanjenu vrijednost imovine na području Viševac koji se unedogled prolongiraju. Stavka intelektualnih usluga i dalje je ogromna i nitko ne može doznati koje su to usluge? Zašto su plaćene ako postoje odjeli i stručnjaci već zaposleni za te stvari u samoj Općini?

Mnogima je promakao i ogroman iznos za  2 (dvije)-due-two-zwei  kamere (ne dvadeset-20) i  nazovi programsko rješenje kontrole  parkiranja u Viškovu. Ne može se doznati ni taj tajanstveni izvođač tako kompliciranog i skupog sustava. Vijećnici ne propituju, novca kao ima i za bacanje i svi skupa donose bez pogovora proračun. Podsjeća me to na  Shangri la.

Ne čudi nas spoj SDP – HDZ koji na svim nivoima države dobro funkcionira, ne čudi nas niti PGS, ali prava oporba koja bi trebala sve to propitivati  AM i Kvarnerska inicijativa šutke glasa ZA!

(Piše: Fiatlux)