KOMENTAR: u režiji sudaca i VAR-a

13. studenog 2023. | Kategorija: Sport

nogometKOMENTAR – Rijeka i Dinamo su u  derbiju 15. kola  HNL-a odigrali 2:2 na Rujevici.

Dinamo je poveo u 41. minuti golom Darija Špikića, a Rijeka se vratila preko Lindona Selahija u 53. minuti. Dinamo je ponovo poveo u 83. minuti golom Dine Perića, a bod Rijeci donio je Matej Mitrović dvije minute prije kraja.

Dinamo je puno bolje otvorio susret  ali dojam je da je ukupno gledano prvo poluvrijeme bez obzira na vodstvo Dinama bilo izjednačeno.

 U drugom poluvremenu  igrala je samo Rijeka, koja nije dala gostima proći centar  – osim kod primljenog gola, uz sreću za strijelca.

 Osim Jakirovića koji je nemoralnim istupom iznenada otišao u Dinamo i sudac Bel je pokazao nevjerojatnu privrženost zagrebačkom klubu. Vodio je utakmicu znajući snagu Rijeke i svaki dodir igrača Rijeke okarakterizirao kao prekršaj, prekidao nepotrebno utakmicu , a gol Dinama za 1:0 uključio se i VAR njemu u pomoć.

 Svako lijevanje suza u porazu Dinama u Poljskoj i napadi na suce sad su se u HNL-u vratili na njihovu stranu.

U konstelaciji Hajduka i Dinama, sprezi sa sucima s HNS-om, ni Bayern ne bi bio prvak HNL.

Čemu sve to kad HNL klubovi ne mogu u Europi nikoga pobijediti, jer nisu navikli na pošteno suđenje. HNL bi bio puno zanimljiviji i posjećeniji da postoje ujednačeni kriteriji suđenja prema svim klubovima – ali ih nema. Prvak HNL se zna već u srpnju.

(Zlatko M.)

 

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone