KOMENTAR – MEDIJI LAŽU O INCIDENTU U RIJECI

6. siječnja 2024. | Kategorija: Hrvatska
Katedrala sv. Vida

Katedrala sv. Vida

KOMENTAR – Danas se u 8:30 sati ispred katedrale Sv. Vida, na blagdan Sveta tri kralja, unatoč kiši okupilo oko 40-tak osoba koje su kleknule ispred ulaza katedrale i počeli moliti krunicu.

Istovremeno se pored njih okupilo desetak “prosvjednika”, uglavnom djevojaka koje su stajali sa strane pod kišobranima. Jedna od njih s jednim transparentom (ispisanim na kartonskoj kutiji) “ja molim za ravnopravnost” i fotografijom glumca Sacha Baron Cohen.
Kako su jedni krenuli moliti krunicu, “prosvjednici” su ih ometali puštanjem raznih zvukova i pjesme LET3 “Riječke pičke”.
U jednom trenutku je jedna “prosvjednica” rekla da se zalaže za slobodu, a ovdje je stigla kako bi uskratila slobodu drugima da kleče na kiši i mole se.
Sa strane je stajalo nekoliko fotoreportera – među kojima dvije aktivistkinje udruga, s mobitelima u rukama. Čekali su da se desi nešto što bi mogli snimiti. Bilo što, po mogućnosti nešto što je moguće interpretirati kao incident.
Ali nije se dešavalo ništa. Jedni su klečali u tišini i molili, pored njih je stajalo nekoliko djevojaka “prosvjednika” stisnuto ispod kišobrana. Sve je u stvari izgledalo vrlo bezvezno i dosadno.
Nakon što se vidjelo da ovdje nema ništa zanimljivog jedan fotoreporter počeo se unositi u lice jednom čovjeku koji je molio. Vidno isprovociran, osoba je najprije rekla reporteru da se udalji, a nakon što to ovaj nije napravio došlo je do kratkog naguravanja.
Mediji i dežurni aktivisti su napokon došli na svoje. Svi su uzeli mobitele u ruku i počeli snimati ono što je svelo na 5 sekunda reakcije jedne osobe koja nije htjela da joj se unosi u lice.
Iz riječke policije su nam odmah rekli da, prema svim informacijama nije bilo protupravnog ponašanja i nije bilo ozbiljnijeg incidenta.
Međutim većina medija je odmah objavila naslov: “Incident! Klečavac napao fotoreportera!”
Možemo biti ZA ili PROTIV klečanja ispred crkve. Ali ovdje se pokazalo pravo lice sve bijede našeg društva. Oni koji se “zalažu za slobodu” prvi je žele ukinuti drugima. Mediji samo traže incidente, a ukoliko ih nema sami ih stvore. Oni koji kleče na kiši prezentiraju se kao problem u državi gdje na svakom kutku postoji barem tisuću važnijih problema.
Autoru ovog komentara ne pada na pamet klečati po kiši. Osobno nema lijepo mišljenje o “klečavcima”, ali ovi “prosvjednici” su još gori. Licemjeri koji uzvikuju “sloboda”, a prvo što žele je uskratiti slobodu onima koji misle drugačije. Provokatori, koji na sve načine žele ometati i izrugivati se drugima jer radi nešto što se njima ne sviđa.
Ali oni koji su najviše pali na ispitu su mediji. Još jednom se pokazali bezvrijednim senzacionalističkim otpadom.
(Ivan R.)