KOLUMNA – “BRIDGE CAFFE”, JEDINI ROCK PUB NA KVARNERU?

24. lipnja 2023. | Kategorija: Hrvatska

gitara glazbaKOLUMNA – Već duže vremena pratimo program u Bridge caffeu na adresi Marinići 25  samo zato da bi donijeli definitivni zaključak da je to jedini “rock pub” na Kvarneru, ili čak možda Hrvatske. Trebalo je dugo vremena da nam stignu podaci sa svih strana Kvarnera i Hrvatske kako bi sa sigurnošću to i potvrdili. Postoje razna imena kafića i pubova pa čak u nazivu postoji riječ “rock”, ali niti jedan nije dosljedan kad je riječ o o glazbi. Mnogi od njih po koji put zastrane ili imaju periode kad se mogu čuti  cajke, klasika , house, elektronska , šlageri, i  jeftina domaća tipa Mišo, Jelena, Severina.

 U Rijeci i drugim mjesta države postoje mjesta kao Beertija, Falcon i slični, ali znaju rockerski zastraniti.

U Bridgu od jutra do večernjeg  zatvaranja ljubitelji rock , blues, heavy metal glazbe mogu bez straha da im ne zasvira uljez  uživati uz ispijanje svog pića.

 U razgovoru sa vlasnikom Marinkom Kojicem doznajemo da Bridge caffe radi od 2007 g. Unutrašnje uređenje je američkog stila puba vrlo ukusno namještenog sa dobrom ventilacijom i posterima, slikama i primjercima stare hi-fi opreme. Osvjetljenje je pubovsko. Od osnivanja par puta je bio u najmu ali najmoprimci se nisu iskazali pa je 2019 g, sam vlasnik definitivno preuzeo vođenje puba. Nekada su svirali i rock bandovi u živo ali se od prakse odustalo jer okolica gdje je pub smješten i njeno stanovništvu nije baš voljno slušati takvu glazbu te nije bilo gostiju. Parking ima svoj kao I dovoljno mjesta na javnom.

Zanimljiv razgovor sa Marinkom završavamo sa izvrsnom kratkom kavom i komentarom da bi puno više zarađivao kad bi svirale cajke i domaća glazba što se po njemu neće desiti. U  povjerenju priča Marinko da gosti traže neku drugu glazbu pa je čuo par puta da je zaposlenici pokušavaju naći ali on brzo  dođe i zaustavi  pokušaj “sabotaže”.

Nekad se u jutarnjim satima može čuti regae kao mali lakši početak dana.

 Pozivam sve ljubitelje rock, heavy metal, blues glazbe da dođu i uživaju u izboru 60,70,80,90tih godina pa sve do najnovijih pjesama i bandova.

 (Fiatlux)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone