KOLUMNA – Nije Plenkivć smijenio Banožića nego Bog

27. studenoga 2023. | Kategorija: Hrvatska

FiatLux-PhotoLucasFIATLUX KOLUMNA – Ne varajte se oko ovih stvari. Bog daje samo ono što je dobro, dobre darove i poklone. On je izvor svjetla, On je nepromjenjiv. On nas je izabrao, nanovorodio. Mi smo Njegovi prvijenci iznad svih stvorenja. Ako je dozvolio neku kušnju ili nevolju u tvoj život, i ako te provjerava i testira, On to čini za tvoje dobro. Ta provjera tvoje vjere u tebi razvija strpljivu ustrajnost, karakteristiku koja će ti pomoći da uvijek ostaneš u Božjoj volji i vjeran Njemu. Ta strpljiva ustrajnost učinit će da postaneš besprijekoran, zreo u vjeri. I ako u tome ustraješ, postat ćeš prekaljen, dokimos, osoba s punim duhovnim integritetom, i to će svi znati. Zato ti kažem: RADUJ SE! Ako si u iskušenjima, nevoljama, bolu, žalosti, smatraj to čistom radošću. Bog zna koliko možeš izdržati i neće dozvoliti da budeš iskušan preko toga. U svemu tome, On će uvijek biti s tobom, i Njegova milost i snaga će ti pomoći da sve to prebrodiš. On neće iskušenje ukloniti iz tvoje ruke, ali će tvoju ruku držati u svojoj dok te kroz sve to bude vodio.

Jedini uvjet da bismo dobili mudrost od Boga, točnije da bismo bilo što dobili od Boga, jest da tražimo s vjerom, nimalo ne sumnjajući. Vjera je uvjet za sve, i ako je imamo, ona će nam otvoriti svaka vrata, ali ako imamo sumnju, ona će srušiti sve. Ako nešto tražimo od Boga a sumnjamo, Jakov kaže da ne očekujemo da ćemo bilo što dobiti od Gospodina, jer nas to čini ljudima podijeljene duše, nepostojanima u svemu. Zato tražimo od Boga mudrost, kao i sve ostalo, ali u vjeri, nimalo ne sumnjajući.

 

Ukratko, nije Plenkivć smijenio Banožića i ne odlučuje Plenković niti Biden niti bilo tko oko inflacije , rata, društvenog uređenja i slično nego Dragi Bog.

Fiat lux