KOLUMNA – Igra Monopolija

29. travnja 2024. | Kategorija: Hrvatska

KOLUMNA – Naš mali Luj XIV, valjda naspram Hrvatskog Puka, igra svoju igricu Monopolija pa će on „njima“(?) sada pokazati tko je gazda i tko zna igrati igrice.  Nećete vi Njemu prijetiti nekakvim kombinacijama koje on sam već ranije nije iskombinirao. I da, ne koristi se on paradigmom nekakvog Luja, jer on je genijalac, inovator i nadasve originalan: „Zato jer mogu što hoću!“

A Hrvatski Puk ga skrušeno sluša, klimajući glavom baš poput onog lutka na kokpitu automobila. Zašto je to tako, pitanje je za stručnjake iz raznih domena, zahtijevajući opsežnu psihoanalizu Hrvatskog Puka, jer čini se kao da su mu moždane vijuge na neki način zarobljene u svojevrsnoj gustoj magli, gušćoj od one u koju su jednom krenule guske.

Dakle, Luj XIV Anrej Plenković će „iz inata“ složiti vladu, ne iz sušte potrebe za boljitkom Hrvatskog Puka, ne na dobrobit voljene nam Demokratske i Slobodoumne Hrvatske, on će to učiniti „Zato jer može“, jer mu se prohtjelo, jer mu kockice u njegovoj igri to omogućuju.

Izreka kaže da narod ima vlast kakvu zaslužuje. Ja činim dio Hrvatskog Puka i na žalost moram prihvatiti tu istinu, no kao pojedinac i građanin Damir Vrbljanac, ne prihvaćam je! Ja zaslužujem bolje!  A vi ? 

(Damir V.)