KOLUMNA FIATLUX: PGS i SDP MORALNO DNO

23. ožujka 2023. | Kategorija: Hrvatska

FiatLux-PhotoLucasKOLUMNA – PGS I SDP moralno dno

Već se duže vremena srozava ugled stranaka i njihovih članova i da nikog nije briga, a najmanje birače. Navikli smo da HDZ prednjači aferama pa čak i presudama protiv stranke iako ni druge nisu imune na ispade slične vrste. Birači su postali navijači, a na glasanje idu samo šira rodbina ili oni koji  zbog položaja ili posla koji obavljaju moraju štiti svoje interese. Tu su i  penzioneri iz “onih” vremena koji misle da će u svom tom neredu njihov glas nešto značiti.

Dno dna gradonačelnika Rijeke i SDP-a uz podršku uvijek krivo prisutnog PGS-a je zahtjev za povećanje koeficijenata tj.plaće gradonačelniku Grada Rijeke  i sramotnih komentara predsjednice gradskog vijećnica PGS-a  “da je povećanje plaće  prvim ljudima Grada Rijeke nužno i zbog povećanja plaća svih zaposlenika gradske uprave”.

Da bude gore  izjava koja opravdava zahtjev “koliko sebe cijeniš , toliko će te cijeniti i drugi”  spada u red nebuloza prve klase.

“Također, u slučaju da se zaposlenicima u Gradu ne povećaju plaće, ne znam hoće li nakon transformacije gradske uprave više imati tko raditi u Gradu Rijeci. Ljudi se ne javljaju na natječaj za radna mjesta u gradskoj upravi, posebno struke koje su tražene, zato što su jednostavno plaće premale, rekla je Tea Mičić Badurina!

Krivo, netočno, nemoralno i samo-promovirajuće ! Jedna od najvećih gluposti zakonskih odredi je da političari određuju plaću sami sebi. Ovo ne treba objašnjavati biračima. Tu su i sindikati  koji štite zaposlenike ( ne radnike) državnih I javnih službi.

 Lako je dizati svoju plaću na tuđi račun. Može gradska uprava imati i 200% bolje place ali ne na moj račun. Kako bi oni to zaradili kao i ostali političari nemam pojma.

To da se nitko ne javlja na gradske natječaje  je nevjerojatno ali i objašnjivo. Nisu u pitanju niske plaće , veliki  godišnji, rad bez brige o otkazu, sve skupa čekanje mirovine pa tko  to ne želi, nego namješteni natječaji , pogodovanje pojedincima i nevjerica da možeš dobiti posao u Raju (i ne možeš ako si samo obični građanin).

Dok ovo pišem vidim da prijedlog nije prošao. Netko  je došao sebi u Rijeci.

 

Piše: FiatLux

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone