KOLUMNA: Alvaro ne kenjaj   

1. srpnja 2023. | Kategorija: Hrvatska

FiatLux-PhotoLucasKOLUMNA – U Novom Listu od 30.lipnja 2023.g rukometaš Alvaro Načinović  koji je karijeru gradio izvan Rijeke i RK Zamet prozvao je Grad, Institucije, sponzore (ako ih uopće ima)  i bivše uprave oko stanja u RK Zametu kojem nakon konstantnog pada prijeti gašenje i bankrot kao i nekim  riječkim klubovima  u prošlosti. Izvukao sam neke  „crtice“ iz Alvarovog predavanja. 

  • „sport je osnova društva i zdravog odgoja djece i da se previše ulaže u infrastrukturu ne i u klubove“ 
  • „uprave trebaju naći izvore financiranja“ 
  • „ sjeća se KK Kvarnera sa Plećašem i RK Kvarnera sa Stenzelom 

Nepoznavanje marketinga, financiranja i ekonomije je očitopa  Alvaru i svim „starcima povratnicima“ u Rijeku poručujem. 

-sport nije osnova društva i zdravog odgoja ! Sport je igra  (na svim jezicima svijeta) , zabava , razbibriga, uživanje, zajebancija itd. 

-da bi se uspostavio klub treba infrastruktura! Gdje ćeš trenirati? Možda ispred  škole N.Tesla,  Nafti  ili na Pećinama? 

-uprave su dužne naći izvore   financiranja jer zato i postoje. Ako hoćeš profesionalizam sam se financiraj! 

– sjećanja na prošla vremena su beskorisna jer smo živjeli u drugom društveno političkom sistemu! 

„Starcima povratnicima“ poručujem da ne seru puno jer su oni najviše doprinijeli propasti riječkih klubova.Naučili su igrati u Rijeci, a onda prvom prilikom u Zagreb ( važi i za ostale sportove). Onda taj „Zagreb“ bude prvak 30 puta zaredom, puni dvoranu u međunarodnim natjecanjima, a mi bi trebali financirati ekipu koja igra derbi sa vinkovčanima. Takva ekipa nikog ne zanima  i nema te uprave koja će naći sponzora za takvo nešto. Da, Plečaš, Grabovac, Miličević, Stenzel to su imena !Njih se gledalo, a gledalo bi se i vas da ste bili doma. Otišli ste konkurentu za novac što je u redu jer svako odlučuje o svom životu ali ste oslabili naš klub i spriječili mogućeg sponzora da ulaže. Sponzori dolaze zbog reklame u jake klubove, a ne one koje ne znače ništa i to u maloj državi kao Hrvatska. Mnogo je „staraca povratnika“ koje se vrate nakon završene karijere pa nam nešto seru! Da ste vi ostali mi bi bili prvaci, mi bi igrali međunarodne utakmice i mi bi imali sponzora. Skupite se, napravite klub prvaka Hrvatske ja ću vam onda dovesti sponzora. I da znate ne zanima me  2 mjesto . Mi Riječani smo vrlo probirljivi. 

 Piše: fiatlux