KAD NEĆE SENIORI HOĆE KADETI: kadeti Rijeke pobijedili Solin 4:0

27. kolovoza 2022. | Kategorija: Sport

SPORT – Kadeti Rijeke pobijedili su Solin 4:0 na otvaranju Prve HNL.

Rijeka je stigla do zasluženo tri boda realiziravši svoje prilike, iako su gosti u prvom dijelu pružali dobar otpor ne dopustivši bijelima previše u fazi napada.

U osmoj minuti Žlibanović je pucao s 20 metara, vratar Solina bio je na mjestu. Gosti su uzvratili pokušajem Rudića u 24. minuti, ali udarac je otišao daleko iznad gola.

I to je bilo otprilike sve u prvih 25 minuta utakmice, a Rijeka je zatim povela.

Rijeka je do vodstva stigla u 27. minuti nakon slobodnog udarca na 18 metara. Rajan Žlibanović pametno je pucao prizemno ispod živog zida i lopta je završila u mreži – 1:0.

Solin je pokušao uzvratiti u 31. minuti. Botica je prošao po desnoj strani nakon kojeg je uslijedio ubačaj, ali Kovačević nije dobro pucao.

U 45. minuti, posljednjoj akciji prvog dijela, Solin je imao opasan ubačaj iz slobodnog udarca, ali nakon velike gužve pred golom Rijeke, bijeli su uspjeli očistiti opasnost.

Rijeka je udvostručila prednost u 47. minuti. Nakon jedne lopte u prostor, Jakac je napravio pritisak na obranu Solina na 30 metara od gola. Bosančić je pokušao izbiti, lopta je pogodila Jakca i s(p)retno završila u golu Solina – 2:0.

U 53. minuti Žlibanović je izveo slobodan udarac s ruba kaznenog prostora s lijeve strane natjeravši vratara Solina da s dobro protegne.

Rijeka je pobjedu potvrdila u 62. minuti. Žlibanović je ubacio iz kornera, Šimurina je bio najviši i poentirao glavom – 3:0.

Ako je bilo ikakve sumnje u pobjedu Rijeke ona nestala u 68. minuti kada je Kovačević zaradio drugi žuti karton.

U 80. minuti u dobroj prilici našao se Ružić, a zatim i Tadić, ali rezultat se nije mijenjao.

Ipak, upravo nakon kornera Tadić je pucao, a vratar Perica odbio loptu. Buneta je bio najbrži i poentirao – 4:0.