JOŠ RADOVA: Radovi na izgradnji spojnog toplovoda između toplana Zamet i Malonji

16. svibnja 2023. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

radovi_na_cesti_znakJoš radova u Rijeci. U četvrtak, 18. svibnja 2023. godine ,na dionici u Ulici Bože Vidasa započinju radovi na izgradnji spojnog toplovoda toplana Zamet i Malonji. Ova faza radova izvodit će se na potezu od nebodera na adresi Braće Fućak 4 do skretanja za ulicu Obitelji Sušanj. Planirani rok trajanja radova na cijeloj trasi je 60 dana, tijekom kojih će promet biti reguliran sukladno prometnim rješenjima.

Promet će se odvijati jednom stranom kolnika uz regulaciju semaforima, sukladno odobrenom prometnom rješenju.

Zahvati se provode u sklopu projekta „Obnova toplinarstva grada Rijeke“ kojim će se obnoviti 7,9 km toplovoda te izgraditi novih 2,5 km spojnih toplovoda.

Toplana Malonji će postati primarna toplana za proizvodnju toplinske energije jedinstvenog sustava „Zapad“, kojeg čine i toplane Zamet i Krnjevo. Stoga područje radova obuhvaća ulice Bože Vidasa, Obitelji Sušanj i Ivana Čikovića Belog, te lokacije toplana Zamet (Braće Fućak 4) i Malonji (Ivana Čikovića Belog 8b). Planirani rok trajanja radova na cijeloj trasi je 60 dana, tijekom kojih će promet biti reguliran sukladno prometnim rješenjima.

Energo radove izvodi do završnog sloja asfalta u dijelu trase na kojem nema daljnjih radova, odnosno do prvog sloja asfalta u dijelovima trase gdje radove nastavljaju Grad Rijeka i KD Vodovod i kanalizacija.