Jesenski sajam kod Konta

21. rujna 2022. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

Četvrto izdanje Jesenskog sajma kod Konta, na kojem će prisustvovati 30-ak izlagača iz cijele Hrvatske, održat će se od četvrtka, 22. do nedjelje 25. rujna u vremenu od 8 do 20 sati.

Izlagači će na sajmu nuditi cvijeće i sadnice, sukulente, kao i domaće proizvode poput ajvara, džemova, maslinovog i bučinog ulja, suhomesnate proizvode, likere, prirodnu kozmetiku, meleme i razne tinkture, proizvode od drva i rukotvorine.

U sklopu sajma, u četvrtak, 22. rujna, od 10 do 12 sati održat će se radionica tkanja cvijećem na kojoj će učestvovati i djeca iz vrtića Kalvarija. Na pripremljeni okvir od grančica namotava se mreža od tankog užeta, koja je baza za tkanje sa cvijećem, lišćem, vlatima trave. Radionica služi vježbi fine motorike i kreativnom izričaju, sve od prirodnih materijala. Okvir sa utkanim biljem djeca će moći ponijeti doma i ponovo ga iskoristiti s novim svježim cvijećem.

U petak, 23. rujna, u 9 sati KD Čistoća će dijeliti sadnice gradskih gredica te se mole zainteresirani građani da sa sobom ponesu vrećice za biljke.