JELENJE – VOZIO SA 2,48 PROMILA

28. prosinca 2023. | Kategorija: Hrvatska

policijaNajveća koncentracija alkohola od 2,48 promila izmjerena je 31-godišnjem vozaču osobnog vozila na Jelenju koji je izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom

Prošlog tjedna na prometnicama područja u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 70 prometnih nesreća, od kojih su tri teže, a 70 lakše nesreće. U ovim nesrećama su četiri osobe teže, a 11 ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 148.500 eura.
 
Uz tri strana državljanina, u prometnim nesrećama su sudjelovala i četiri pješaka, kao i  12 alkoholiziranih vozača. Ukupno je alkotestirano 287 vozača, od kojih je kod njih  12 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, dok je 13 vozača evidentirana s koncentracijom do 0,50 g/kg. Jedan je vozač odbio alkotestiranje.
 
Najviše alkoholiziranih vozača, njih 15, je bilo u dobi iznad 35. godine života, šest je vozača u kategoriji između 25. do 35. godina, a pet između 18. i 25. godina života.
 
Najveća koncentracija alkohola od 2,48 promila izmjerena je u petak, 22. prosinca, 31-godišnjem hrvatskom državljaninu na području Jelenja.
 
Riječ je o vozaču koji je pri utjecaju alkohola upravljao osobnim vozilom, riječkih registracijskih oznaka i pri tome izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom udarivši u drugo osobno vozilo koje se kretalo iz suprotnog smjera.
 
Zbog počinjenih prekršaja protiv njega je podnesen optužni prijedlog u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama kojim mu je predložena novčana kazna od najmanje 1450 eura i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone