JARIKOVIĆ: Najbitnije je kako ćemo se mi prezentirati.

1. travnja 2023. | Kategorija: Sport

sergej-jakirovic-hnk-rijekaSPORT – Nogometaši Rijeke u nedjelju (Stadion HNK Rijeka, 15 sati) dočekuju Osijek u utakmici 27. kola.

Iako na početku drugog dijela sezone to nije bilo izgledno, Rijeka je sjajnim nizom rezultata uspjela sustići trećeplasirani Osijek i trenutno za njime zaostaje tri boda.

– Čeka nas Osijek koji ima tri boda više od nas, ali je u nešto lošijoj seriji. Sad su imali dva tjedna za pripremu. Očekujemo nešto drugačiji Osijek, nastojali smo ih što bolje skautirati. Kao i uvijek, istaknut ćemo vrline protivnika, ali najbitnije je kako ćemo se mi prezentirati. Nadam se da ćemo u nedjelju uspjeti uknjižiti tri boda. Čekaju nas sad tri utakmice koje će pokazati da li s pravom računamo na treće ili četvrto mjesto, rekao je Sergej Jakirović, trener Rijeke.

Rijeku u travnju očekuju čak četiri domaće utakmice, od čega čak tri uzastopne u idućem tjednima.

– Mi nemamo što izgubiti. Stalno govorim s koje smo pozicije krenuli. Sami smo se doveli da se borimo za treće mjesto, ima dosta međusobnih ogleda, bit će bitno ne gubiti te utakmice. Napravit ćemo sve da ostvarimo sve da izborimo Europu, rekao je Jakirović.

Utakmicu protiv Osijeka najavio je i Bruno Goda.

– Dolazi na direktan suparnik u borbi za Europu. Osijek je u krizi, ali to nas ne smije zavaravati jer tamo su i dalje jaki pojedinci koji mogu jednim potezom riješiti utakmicu. Očekujem tešku i zahtjevnu utakmicu. Htio bi ovom prilikom pozvati i navijače da dođu u što većem broju. Igramo doma, idemo po sva tri boda, rekao je Bruno Goda.