Jadran hoteli Rijeka potpisali ugovor s Marriott Internationalom za prvi Tribute Portfolio hotel u Hrvatskoj

25. travnja 2024. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

Jadran hoteli Rijeka potpisali su ugovor s Marriott Internationalom za otvaranje prvog Tribute Portfolio hotela u Rijeci, obilježavajući značajnu prekretnicu u hotelijerstvu u ovom dijelu zemlje.

Kroz ovu suradnju, Jadran hoteli Rijeka potvrđuju svoju posvećenost pružanju izvanrednih iskustava putnicima koji dolaze u Hrvatsku. Renovirani hotel Jadran, sa svojih 70 soba, planira otvoriti svoja vrata, kao dio branda Tribute Portfolio, krajem 2024. godine. Nudit će izvanredan spoj tradicije i suvremenih elemenata, obećavajući vrhunsku uslugu i nezaboravne doživljaje svojim gostima. Tribute Portfolio hotel Jadran, također će se istaknuti po svojoj izvrsnoj gastronomskoj ponudi te postati poželjno odredište, kako za lokalno stanovništvo, tako i turiste iz cijelog svijeta.

Ugovor su potpisali Silvija Lovreta, potpredsjednica razvoja za Srednju i Jugoistočnu Europu u Marriott Internationalu, te Kristian Šustar, CEO i član Uprave Jadran hotela Rijeka. Ovaj svečani čin, od iznimnog značaja za razvoj turizma u Gradu Rijeci, osobno je pozdravio i gradonačelnik Rijeke, gospodin Marko Filipović.

Izražavajući zadovoljstvo ovim događajem, Kristian Šustar je izjavio:
„Današnje potpisivanje ugovora početak je izvanrednog putovanja kroz suradnju s Marriott Internationalom, kako bismo predstavili brand Tribute Portfolio u Hrvatskoj. Ova suradnja simbolizira našu predanost pokretanju značajnog investicijskog ciklusa s hotelima iz našeg portfelja. Tribute Portfolio, prvi među njima, bit će prilagođen najvišim turističkim i hotelijerskim standardima. S obzirom na važnost investicija u hotele u Rijeci, naša hotelska grupacija planira obogatiti turističku ponudu ovog prekrasnog grada. Sa stalnom posvećenošću izvrsnosti, održivosti i autentičnim iskustvima, spremni smo postaviti nove standarde hotelijerstva u Rijeci“.

Hotel Jadran_Tribute Portfolio_renders

HOTEL JADRAN – TRIBUTE PORTFOLIO RENDERS

„Radujemo se suradnji s Jadran Hotelima Rijeka na otvaranju prvog hotela iz portfelja Tribute Portfolija u Hrvatskoj. Zajedničkim snagama želimo putnike upoznati s ovom globalnom obitelji autentičnih, jedinstvenih hotela, koje spaja njihova strast za atraktivnim dizajnom i aktivnom društvenom scenom. Ovaj objekt pridružit će se više od 100 hotela iz portfelja Tribute Portfolija u gotovo 30 zemalja diljem svijeta“, rekla je Silvija Lovreta, potpredsjednica razvoja za Srednju i Jugoistočnu Europu Marriott Internationala.

Gradonačelnik Filipović ovom je prigodom istaknuo:
„Iznimno smo zadovoljni ulaskom hotela Jadran u grupaciju Marriott International i daljnjim podizanjem kvalitete ponude Jadran hotela u našem gradu. Rijeka time nedvojbeno pokazuje da su, nakon dugogodišnjeg i ustrajnog rada na razvoju urbanoga turizma, rezultati ovdje. Ovo je već drugi ugledni svjetski hotelski lanac koji izabire Rijeku za svoje poslovne investicije, a to znači da je Rijeka turistička destinacija koje može mnogo ponuditi i koja ima velike razvojne potencijale. Drago mi je da je upravo Marriott International grupacija to prepoznala i čestitam svima uključenima. Turistički pokazatelji Rijeke posljednjih godina bilježe zaista intenzivan rast. Zajedno s Turističkom zajednicom, stoga i dalje, razvijamo održivu turističku ponudu temeljenu na kulturi, povijesnoj baštini, ali i velikom broju kvalitetnih manifestacija i doživljaja. Uvjeren sam da će to potaknuti i daljnja ulaganja u smještajne kapacitete najviše razine.”

Hotel Jadran - Tribute Portfolio renders

HOTEL JADRAN – TRIBUTE PORTFOLIO RENDERS

Suradnja između Jadran hotela Rijeka i Marriott Internationala ističe rastuću želju za internacionalnim hotelskim brendovima u regiji, dok potvrđuje kontinuirano širenje unutar Marriott portfelja u Hrvatskoj. Ova suradnja značajno će doprinijeti raznolikosti i kvaliteti turističke ponude Kvarnera, kao i cijele zemlje.

Jadran hoteli Rijeka, u vlasništvu kompanija Gold Tree Group i Gold Tree Hospitality, te u partnerstvu s investicijskom grupacijom WH Europe, vodeća su hotelska grupacija na području Rijeke i šireg gradskog prstena. Upravljaju sa šest hotela s preko 730 smještajnih jedinica te kampom od 300 parcela različitih kategorija. Neki od njihovih objekata kontinuirano posluju već više od 135 godina. Dolaskom novih vlasnika, formiran je, i u početnoj je fazi izvedbe ambiciozan strateški plan usmjeren na transformaciju i unapređenje portfelja te kontinuirani rast i razvoj, kao i nove akvizicije. Nedavno su akvizirali i Grand hotel Bonaviu, što je bio prvi važni iskorak u njihovoj viziji jačanja razvoja Rijeke kao etablirane turističke destinacije.