IZGRADNJA VODOOPSKRBE ZA POLJOPRIVREDNIKE NA PODRUČJU PUNTE KRIŽA

4. listopada 2019. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab

Image may contain: outdoor and nature

CRES / LOŠINJ – “Kako bi se omogućilo jednostavnije i kvalitetnije bavljenje poljoprivredom za 20- ak obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji su smješteni na prostoru Punte Križa, točnije na starom putu koji vodi do kampa, ostvarena je dugogodišnja želja mještana te se pristupilo izgradnji vodovoda na navedenom dijelu u dužini od 650 metara”, navode iz Grada Malog Lošinja.

“Na taj način se otvara mogućnost privođenja većeg broja novih parcela poljoprivrednoj proizvodnji, a postojećima se olakšava svakodnevno funkcioniranje. Isto tako, dostupnost vodoopskrbe i uspostava infrastrukture važni su preduvjeti za sprečavanje požara pa smo na ovaj način sigurniji kako će ovaj projekt doprinijeti boljoj zaštiti ljudi i njihove imovine. Radovi su vrijedni 300 tisuća kuna”, navode.

Uz navedeno, Grad je u ovoj godini predvidio dodatnih 277 tisuća kuna s ciljem poticanja poljoprivredne proizvodnje, posebice poticanje maslinarstva, voćarstva, vinogradarstva i uzgoja ljekovitog bilja, pčelarstva, navodnjavanja, ekološke proizvodnje i nabave poljoprivredne mehanizacije za što će uskoro biti raspisan javni poziv. (kv)