Izbori za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Krka: Objava biračima koji imaju prebivalište na području Grada Krka

4. svibnja 2022. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab
Krk

Krk

KRK – Gradsko vijeće Grada Krka na sjednici održanoj dana, 13. travnja 2022. godine, donijelo je Odluku o raspisivanju izbora za članove Vijeća mjesnih odbora na području Grada Krka.

Odluka je objavljena u Službenim novinama Primorsko-goranske županije broj 12/22 i stupila je na snagu dana, 30. travnja 2022. godine.

Za dan provedbe izbora određena je nedjelja, 12. lipnja 2022. godine.

Temeljem članka 23. Zakona o registru birača (Narodne novine broj 144/12, 105/15 i 98/19) pozivaju se birači s prebivalištem na području Grada Krka da izvrše pregled, dopunu i ispravak podataka upisanih u registar birača.

Birači mogu pregledati, odnosno zatražiti dopunu ili ispravak podataka upisanih u registar birača u Primorsko-goranskoj županiji, Upravnom odjelu za opću upravu i upravljanje imovinom, Matičnom uredu Krk, Trg bana Josipa Jelačića 2, 51500 Krk, svakim radnim danom, u vremenu od 08.30 do 14.00 sati.

Zahtjevi se mogu predati zaključno do srijede, 01. lipnja 2022. godine.

Birači mogu pregledati svoje podatke upisane u registar birača na mrežnoj stranici Ministarstva pravosuđa i uprave: biraci.qov.hr, putem OIB-a ili MBG-a i prezimena.

Podsjećamo birače da na ovim izborima mogu glasovati samo u mjestu svog prebivališta i da će popis birača sadržavati birače s prebivalištem na području Grada Krka koji će napuniti 18 godina do dana provedbe izbora i koji imaju važeće osobne iskaznice.

Birači koji prilikom dolaska na biračko mjesto, utvrde da nisu upisani u izvadak iz popisa birača, mogu na dan izbora u Matičnom uredu Krk dobiti potvrdu za glasovanje.