Tisuće riječkih mališana u srijedu na Korzu sudjeluje u Danu sporta

31. svibnja 2023. | Kategorija: Hrvatska

U srijedu, 31. svibnja riječki Korzo će ponovo postati sjedište amaterskog sporta, gdje će djeca i mladi imati priliku sudjelovati na edukativno-sportskom Telemach Danu sporta.

Na sportsko-edukativnom danu sudjelovat će djeca osnovnoškolskog uzrasta koja će se natjecati u graničaru i u atletici, a Rijekom će zavladati sportski duh, smijeh, radost i navijanje.

U suradnji Plazma Sportskih igara mladih i uz potporu grada Rijeke edukativno-sportski dan  započet će paljenjem plamena Plazma Sportskih igara mladih koji će na Korzo će donjeti mladi sportaši u 10 sati kada će započeti i svečani program otvaranja Telemach Dana sporta.

Najspretnije ekipe u graničaru i najbrži trkači bore se za plasman na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih. Državna završnica održat će se krajem srpnja u Rijeci za natjecanja u graničaru, atletici, zatim MIS turnira u odbojci te dobojci na pijesku.

Rijeka će u četvrtak ugostiti i regionalni košarkaški turnir Kinder joy te pokazni šahovski turnir, a najbolje ekipe sudjelovat će u drugom dijelu državne završnice koja se održava početkom kolovoza u Splitu.

Plazma Sportske igre mladih, najveća sportsko-amaterska manifestacija u Europi,  i ovu 27. sezonu pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju na natjecanjima u 10 sportova, organiziranim prema profesionalnim standardima.

Na eventima Plazma Sportskih igara mladih djeca će imati priliku sudjelovati i u edukacijama „Reci ne! Govoru mržnje“, „Budi navijač, ne razbijač“, te edukaciji o pravilnom ponašanju u cestovnom prometu.

Otvorene su prijave za sve sportske discipline Plazma Sportskih igara mladih: Coca – Cola Cup, Tommy turnir u malom nogometu, HEP turnir u rukometu, Kinder Joy turnir u košarci, graničar, atletika, Fide turnir u šahu, MIS turnir u odbojci, odbojka na pijesku, Hrvatska pošta Cup u tenisu i turnir u stolnom tenisu, prijave su besplatne i dostupne na internetskoj stranici igremladih.hr.