Istra 1961 – Rijeka 1:1

22. listopada 2023. | Kategorija: Sport

SPORT – Nogometaši Istre 1961 i Rijeke odigrali su 1:1 u utakmici 12. kola SuperSport HNL-a.

Prvih 15 minuta nije ponudilo prilike na obje strane dva dalekometna pokušaja Istre 1961 i poništen gol Ivanovića zbog zaleđa bili su sukus tog dijela utakmice.

Fruk je pokuša u 18. minuti iz slobodnog udarca, a zatim je stigao gol.

U 21. minuti, nakon ubačaja iz kuta, Janković je potegnuo s dvadesetak metara, lopta je prošla kroz šumu nogu i završila u mreži – 0:1.

Pet minuta kasnije Pašalić je ubacio iz kornera, lopta je prebačena na drugu vratnicu, malo je nedostajalo da je Goda pospremi u mrežu.

Već u 28. minuti nova prilika za bijele. Smolčić je izbacio usamljenog Pašalića koji je ušao u kazneni prostor i ubacio, malo je nedostajalo da Pjaca dođe do lopte pred golom Istre 1961.

Rijeka je nastavila pritiskati, u 29. minuti Pjaca je presjekao loptu, Fruk je gurnuo za Ivanovića, ali Majkić je na vrijeme izaša i skratio kut, te obranio udarac.

Do kraja prvog dijela Rijeka je imala još dvije prilike. U 44. minuti dobar udarac Ivanovića, koji je pucao pod kutem s desne strane, obranio je Majkić.

U 45. minuti, s ruba kaznenog prostora, Ivanović nije pucao toliko kvalitetno, ali lopta je pogodila Majstorovića i dobila neugodnu putanju, ali Majkić je sjajnom refleksnom reakcijom sačuvao mrežu.

U 49. minuti Istra je stigla pred gol Rijeke, zaspala je obrana bijelih, na drugoj vratnici sam je ostao Mlinar koji je poslao loptu u praznu mrežu – 1:1.

U 52. minuti nova prilika za Istru, Vuk je odlično potegnuo s lijeve strane, lopta je otišla pored gola.

Pet minuta kasnije nova prilika za domaćina. Brzi korner Istre 1961, udarac Marešića u sjajnoj situaciji otišao je preko gola.

U 65. minuti Filet se riješio pratnje na lijevoj strani i ušao u kazneni prostor. Uslijedio je opasan ubačaj u peterac, ali nije bilo nikog od igrača Istre da pospremi loptu u mrežu.

U 78. minuti Ivanović je pucao s desne strane, Majkić odbio udarac, a Yansane nije uspio kvalitetno dohvatiti odbijanac.