IAKO NITKO NEĆE PRIZNATI, RIJEKA JE ISPALA IZ UTRKE ZA NASLOV: Rijeka – Dinamo 1:2

6. svibnja 2024. | Kategorija: Sport

Rujevica

SPORT – Iako nitko neće priznati, gotovo je sigurno: Rijeka je ispala iz utrke za naslov.

Nogometaši Rijeke poraženi su od Dinama rezultatom 1:2 u 33. kolu SuperSport HNL-a u utakmici koja bi, primjerice, u rukometu ili košarci završila dvoznamenkastom  razlikom u korist Bijelih. Rijeka u nedjelju navečer nije bila miljenica fortune, iako su Modri tek dva puta zapucali prema golu Rijeke postigli su dva pogotka i osvojili tri boda.

Ulazak u utakmici bio je prema pripremi trenera Željka Sopića. Rijeka je visoko napala Dinamo, dobivala duele na sredini terena iz kojih je lako dolazila u zadnju trećinu Modrih odakle su najčešće sijevale prijetnje pred Nevistićem. Počelo je udarcem Selahija (5’), pa Pašalića (16’, 26’ i 42’), Fruka (20’), Hodže (25’)… Uz poneki prekid kojem je nedostajao malo bolji tajming napada na loptu Radeljića (14’) i Mitrovića (21’), odnosno pokušaje Ivanovića (37’) i Pjace (45’) koji nisu bili do kraja izrađeni, Rijeka je do poluvremena čak 11 puta pucala prema golu Nevistića.

Ono što nije uspjela u prvom poluvremenu, Rijeka je uspjela odmah na početku drugog, Pašalić se po desnoj strani sjurio u kazneni prostor i uputio prizemni ubačaj, Pierre-Gabriel je startao na njegov gležanj, a mađarski sudac Bognar pokazao na jedanaesterac. U 49. minuti zadaću je preuzeo Marko Pjaca i zakucao loptu pod gredu Nevistićevog gola – 1:0.

Dinamo je tek u 58. minuti uputio prvi udarac prema golu Rijeke, Mišić je pucao glavom nakon kornera. U 72. minuti loptu za 2:0 imao je Fruk nakon sjajne kontre, izašao je iskosa pred Nevistića s lijeve strane, ali Dinamov vratar je pravovremeno odbio njegov pokušaj koji je išao pod gredu. U 75. minuti Dinamo je dobio slobodni udarac na 25 metara i neobranjivo pogodio iza Labrovića – 1:1.

Rijeka je bacila sve karte u napad, dolazila pred Nevistića i prijetila, u 81. minuti Nevistić je sjajno ispod grede iščupao udarac Jankovića s 20-ak metara, a onda nakon kornera nemoćno gledao pokušaj Smolčića glavom koji je odsjeo na vratnici.

Rijeka je bacila sve karte na napad, a Dinamo iz kontre došao do svih bodova. Hoxha je pobjegao lijevom stranom i pogodio suprotni kut nemoćnog Labrovića – 1:2.

Do kraja utakmice veliku priliku imao je još Niko Janković, pucao je u petoj minuti sudačke nadoknade iskosa s lijeve strane, ali nije naciljao okvir gola.