HAJDUK 3-2 RIJEKA

2. svibnja 2021. | Kategorija: Sport

SPORT – Nogometaši Rijeke poraženi su od Hajduka 2:3 u utakmici 32. kola Hrvatski telekom Prve lige.

Rijeka je utakmicu otvorila ubačajem Menala pred gol Hajduka, ali pokušaj Drmića završio je u bloku. Na drugoj strani udarac Kacaniklica glavom išao je ravno u ruke vratara Nevistića.

Rijeka je prvu veliku priliku imala u devetoj minuti. Andrijašević je lijepo proigrao Čerina, ali njegov udarac s 12 metara obranio je Kalinić.

I onda je poveo Hajduk. Situacija koja je obećavala za Rijeku pred protivničkim golom pretvorila se u kontru Hajduka koju je zaključio Biuk – 1:0.

U 23. minuti Vušković je odlično ubacio s lijeve strane, lopta je prošla kroz petarac, ali srećom, nitko od igrača Hajduka nije uspio pospremiti u mrežu.

I onda je Rijeka izjednačila. Nakon nekoliko dobrih situacija Rijeka je napokon iskoristila kontru u 31. minuti. Murić je u završnici ubacio s desne strane, a Drmić pospremio loptu – 1:1.

ZEF_6599

Kako je utakmica odmicala igra je postajala sve otvorenija, Hajduk je propustio priliku preko Vuškovića (34′), a Menalo nije poentirao u 37. minuti.

I onda pritisak Hajduka u zadnjim trenucima prvog dijela. Na kraju svega u 45. minuti, nakon kornera, Štefulj je u skoku nes(p)retno pospremio loptu u vlastitu mrežu – 2:1.

Hajduk nije mogao zamisliti bolje otvaranje drugog dijela. Već u 47. minuti Ljubičić je petom proigrao Kacaniklica koji je izašao sam pred Nevistića i poentirao – 3:1.

Rijeka je mogla uzvratiti dvije minute kasnije, Menalo se našao u sjajnoj poziciji pred golom Hajduka, ali njegov udarac blokirao je Čolina.

ZEF_6766

U 57. minuti sjajna akcija Rijeke. Lončar je s Andrijaševićem odigrao dupli pas, izbio pred gol Hajduka, ali veznjak Rijeke promašio je gol.

Dvije minute kasnije Lončar je ponovo bio u dobroj poziciji, ali njegov udarac blokirao je Todorović.

Rijeka je smanjila u 65. minuti. Kulenović je ostavio loptu za Andrijaševića koji je pogodio s ruba kaznenog prostora – 3:2.

U 77. minuti sjajna prilika za Rijeku. Nakon ubačaja Drmić je ostao sam pred golom Hajduka, ali nije dobro zahvatio loptu koja je otišla daleko iznad gola.

HAJDUK – RIJEKA 3:2 (19)

  20:00  01.05.2021.  PoljudSplit
  15 °C  oblačno  0  Marko Matoc (Zaprešić)

1:0 Biuk (15′)
1:1 Drmić (31′)
2:1 Štefulj (45′-ag)
3:1 Kacaniklic (47′)
3:2 Andrijašević (65′)

HAJDUK: Livaja, Jurić
RIJEKA: Štefulj
 

HAJDUK: Kalinić, Fossati, Kacaniklic (od 90′ Jakoliš), Simić, Livaja, Jurić, Biuk, Čolina, Vušković, Todorović, Ljubičić (od 77′ Teklić)
RIJEKA: Nevistić, Galović, Murić, Čerin (od 73′ Pavičić), Menalo (od 64′ Kulenović), Drmić, Andrijašević, Štefulj (od 46′ Vukčević), Escoval, Tomečak, Lončar (od 86′ Yatéké)
podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone