GRAD MALI LOŠINJ POVUKAO GOTOVO 500 TISUĆA EURA ZA IZGRADNJU NOVOG VRTIĆA

11. ožujka 2023. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab
Može biti slika sljedećeg: 7 ljudi, dijete, ljudi stoje i na otvorenomMALI LOŠINJ – Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs potpisao je Odluku kojom se Gradu Malom Lošinju za izgradnju novog Dječjeg vrtića Mrav dodjeljuju bespovratna sredstva u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova u visini od 487.358,16 EUR odnosno 3.672.000,00 kn. Ukupna vrijednost projekta izgradnje novog modularnog vrtića je 1,1 milijun EUR-a, odnosno 8 milijuna kuna.
Ovim projektom predviđena je izgradnja modularnog dječjeg vrtića s dodatne 3 jasličke skupine što će omogućiti veći postotak upisane djece te poboljšati organizaciju i provedbu predškolskog odgoja na području Grada Malog Lošinja. Time bi se u potpunosti zadovoljile kako trenutne tako i buduće potrebe za novim vrtićkim kapacitetima.
Idući korak u realizaciji izgradnje novog vrtića je ishođenje izmjene i dopune građevinske dozvole, nakon čega slijedi raspisivanje natječaja i odabir izvođača radova.
Uz sve navedeno, Grad Mali Lošinj je nedavno u Velom Lošinju završio sa radovima na uređenju gornjeg kata dječjeg vrtića Nešpula za još jednu jasličku skupinu koja će se moći koristiti nakon opremanja, a istovremeno je kandidiran i projekt uređenja krova. Također, dječji vrtić Žižula kandidran je na javni poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU za energetsku učinkovitost.
podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone