GRAD KRK PLAĆA 24.000 kn + PDV PORTALU KOJI GA PROGLAŠAVA “NAJBOLJIM GRADOM PO KVALITETI ŽIVOTA”

25. siječnja 2021. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab
Krk

Krk

KRK – Grad Krk je već tri godine zaredom od strane portala gradonacelnik.hr proglašen najboljim gradom (u svojoj kategoriji) u Hrvatskoj po kvaliteti života. Bila bi to lijepa vijest da nema onoga ali koje se nažalost suviše često pojavljuje.

Naime, na 154. sastanku Kolegija gradonačelnika održanog 18. siječnja 2021. godine vijećnici Grada Krka prihvatili su (iznova) ponudu tvrtke Ciudad d.o.o. iz Zagreba. Ponuda iznosi 24.000 kuna bez PDV-a, a razlog plaćanja je “za usluge analize podataka te izrade analitičkih izvješća usporedbe proračuna jedinice lokalne samouprave te medijskog praćenja i izvješćivanja za 2021. godinu, u sklopu internetskog portala: gradonačelnik.hr”.

Točnije, gradonacelnik.hr je već tri godine zaredom grad Krk proglasio najboljim gradom (u svojoj kategoriji) u Hrvatskoj prema kvaliteti života, što je Grad Krk naveliko isticao kao jedan od pokazatelja svojeg uspjeha, ali Grad Krk istovremeno tom istom portalu plaća za usluge. Stoga je sasvim legitimno postaviti sljedeća pitanja: koliko je to priznanje uistinu objektivno, u slučaju da Grad Krk prekine s dotičnim plaćanjem bi li priznanje “slučajno” i “naglo” otišlo nekom drugom gradu?

Možda je grad Krk uistinu najbolji po kvaliteti života, ali ovakve stvari sasvim sigurno bacaju sumnju u utemeljenje onog što gradska vlast voli isticati kao pokazatelj uspješnog upravljanja gradom.

(kv)