Gotovo 9.000 maškara proplesalo riječkim Korzom

13. veljače 2024. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

U sklopu finala 41. Riječkog karnevala, riječkim Korzom proplesale su 93 grupe s ukupno 59 alegorijskih kola, a gotovo 9.000 maškara pokazalo je predivne maske koji su vrijedno izrađivale tijekom cijele godine.

Mogli smo vidjeti robote, građevinarce, barbike, poštare, vikinge i brojne maske koje su svojim šarenilom okupirale riječki Korzo. Trasom je prošetalo i 12 inozemnih grupa iz Italije, Slovenije, Mađarske, Crne Gore, Indije, Kine i Republike Sjeverne Makedonije te su u pravom smislu riječi stvorile međunarodno maškarano ludilo.

Međunarodna karnevalska povorka 2024Ovogodišnje izdanje 41. Međunarodne karnevalske povorke tradicionalno je završilo prolaskom Halubajskih zvončara i vraćanjem ključa Grada gradonačelniku  Rijeke Marku Filipoviću. U režiji grupe Pom-F-Ri i ove  godine je spaljen Pust čime je Riječki karneval službeno priveden kraju, a zabava se nastavlja na brojnim gradskim lokacijama duboko u noć gdje još uvijek traje pravo maškarano ludilo.

Brojni programi ovogodišnjeg Riječkog karnevala u nešto manje od mjesec dana jednostavno su proletjeli, ali svakako ostavili svakome da uživa u manifestacijama po svojem guštu, a bilo je svega – od  sporta, koncerata, pjesme, maškarani tanci do humanitarnih događanja.

Međunarodna karnevalska povorka 2024

Snimku Međunarodne karnevalske povorke možete pogledati na stranici Turističke zajednice grada Rijeke na adresi www.visitrijeka.hr, a repriza karnevalske povorke na Kanalu Ri moći će se pogledati u dva dijela – u subotu 17. veljače i nedjelju 18. veljače oko 9.00 sati.

Posebni prilog o Međunarodnoj karnevalskoj izaći će na 32 stranice u Novome listu u ponedjeljak, 12. veljače.