Gorgon: Jadranski derbi puno znači za klubove, igrače i navijače

27. listopada 2018. | Kategorija: Sport

rijekaSPORT – Nogometaši Rijeke u nedjelju (Stadion Poljud, 15 sati) gostuju kod Hajduka u utakmici 12. kola Hrvatski telekom Prve lige.

O riječkoj dominaciji proteklih godina dovoljno govori činjenica da su bijeli u protekle 24 utakmice doživjeli samo jedan poraz, dok su bijeli zadnji posrtaj na Poljudu doživjeli 7. kolovoza 2011. godine.

– Ovo će biti jedna neizvjesna, teška i zanimljiva utakmica, puna natjecateljskog žara bez obzira na to što neće biti publike. I jedina i drugima jako puno znači. Nastavak pozitivnog niza značio bi veliki korak prema stabilizaciji situacije, rekao je Igor Bišćan, trener Rijeke, koji kao igrač nikad nije slavio na Poljudu.

– Upisao sam jednu pobjedu u dresu reprezentacije, ali kao igrač kluba nisam nikad slavio. Doduše, nisam puno ni gubio, ali činjenica je da nisam pobijedio. Ovo je jako zahtjevna utakmica, koja može puno toga donijeti. Tužno je što će se derbi igrati pred raznim tribinama. Ne smijemo se opterećivati time, ali žao mi je što neće biti naših navijača koji su uvijek dolazili u velikom broju, ustvrdio je Igor Bišćan.

Sto pedeset i prvi Jadranski derbi najavio je i Alexander Gorgon koji je nedavno preuzeo kapetansku traku.

– Čeka nas teška utakmica protiv suparnika koji je uvijek bio opasan i nezgodan. Ovaj veliki derbi znači puno za klubove, navijače i igrače. Želimo ostvariti pozitivan rezultat, naravno pobijediti. Ni mi ni Hajduk nismo na mjestu na ljestvici gdje bi trebali biti, ali to ne mijenja na važnosti utakmice, rekao je kapetan Alexander Gorgon.