GLAZBENICA SVJETSKOG RENOMEA ANA RUCNER ODUŠEVILA OPATIJSKU PUBLIKU

9. kolovoza 2020. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

Foto Luigi Opatija, Festival Opatija, Ljetna pozornica Opatija,OPATIJA – Ana Rucner multimedijalnim koncertom u Opatiji predstavila kulturne i prirodne ljepote Hrvatske

Sinoć su se posjetitelji na opatijskoj Ljetnoj pozornici, uz izvrstan nastup Ane Rucner, otisnulo na multimedijalno putovanje čarobnim predjelima Hrvatske i svijeta.

Ana Rucner je u Opatiji predstavila svoj najnoviji album „Croatian Heritage “ na kojem je u modernom glazbenom aranžmanu objedinila tradicijsku i skladateljsku baštinu raznih hrvatskih regija, od Istre i Opatije, preko Sinja i Dubrovnika do Zagreba, sjevera Hrvatske i Slavonije. U energičnim izvedbama pjesama „Alkarski ponos“, „Krasna zemljo, Istro mila“, „Ples sa sabljama“, „Serenada Opatiji“, „Drmeš“, „Linđo“ i dr. koje prate veličanstveni video spotovi, svojevrsne turističke razglednice, osjeća se njena ljubav prema domovini, tradiciji i prirodnim ljepotama koju s lakoćom prenosi na publiku.

Osim kompozicija s albuma, Ana je izvela i nekoliko klasičnih, tradicijskih i pop-rock skladbi svjetskih i regionalnih kompozitora kojima je izvrsno zaokružila ovaj jedinstveni glazbeni koncept u opuštenoj atmosferi tople ljetne noći.  (kv)