Gabrijel Flegar iz PU primorsko-goranske osvojio 3. mjesto na natjecanju „Štit Domovine” u Đakovu

17. rujna 2022. | Kategorija: Hrvatska
 • Slika /2022/GF-GLAVNA-Pi%C5%A1tolj%2009.09.2022%20.jpgProšli petak, 9. rujna, na području Đakovštine održano je natjecanje za najspremnijeg policajca i policajku pod nazivom ”4. memorijal Šimo Đamić – Štit Domovine – Đakovo 2022.“.
  Natjecanje je održano uoči obilježavanja Dana policije i u povodu sjećanja na sve poginule pripadnike Ministarstva unutarnjih poslova, kao i sve stradale hrvatske branitelje iz Domovinskog rata, a u organizaciji Policijske uprave osječko-baranjske i uz podršku Ravnateljstva policije te u suradnji s Osječko-baranjskom županijom, Grada Đakova, Općine Trnava i Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata.
   
  Na natjecanju je sudjelovalo 55 policijskih službenika i službenica koji su se natjecali u četiri kategorije: muškarci (29 policajaca i tri pripadnika MORH-a), žene (9 policijskih službenica), sedmero veterana specijalne policije iz Domovinskog rata te sedmero pripadnika stranih policijskih snaga iz Republike Mađarske, Sjeverne Makedonije i Slovenije.
   
  Između navedenih natjecatelja je bilo i dvoje policijskih službenika iz Policijske uprave primorsko-goranske, Gabrijel Flegar iz Ureda načelnika i Renata Dobrec iz Policijske postaje Opatija.Policijski službenik Flegar natjecao se u spomenutoj kategoriji veterana i pri tome je osvojio i dijeli treće mjesto za muškarce s kolegom Josipom Marićem iz PU sisačko-moslavačke. Flegar je dosad sudjelovao na ovom prestižnom natjecanju tri puta, a ove godine se i popeo kao veteran na pobjedničko postolje.  U kategoriji veterana prvo mjesto osvojio je Krunoslav Ivanušec iz PU krapinsko-zagorske, a drugo Josip Klemm, veteran ATJ Lučko.
   
  Natjecanje je započelo s dvodnevnim kvalifikacijama gdje su sudionici trebali proći test motoričkih sposobnosti, vještinu gađanja oružjem, zatim vještinu plivanja i vožnje kajakom na rijeci Spačvi. Tijekom utrke u trajanju od pet sati i dužine 32 kilometra, svi natjecatelji su morali proći kroz radne točke orijentacije u prostoru, snalaženje s mapama, zatim prelazak preko prepreke “Tirolskom prečicom”, rastavljanje i sastavljanje oružja, vožnja kajakom preko jezera, nadalje vještina gađanja pištoljem, rješavanje zadatka talačke krize sa FX simulacijskim oružjem te na kraju spuštanje alpinističkim užetom s platforme.
   
  Najspremniji natjecatelj koji je na cilj prvi došao i pozdravio zastavu Republike Hrvatske je pripadnik stranih policijskih snaga iz Republike Slovenije, Jure Majdič. Drugi je u cilj došao Luka Špehar iz Interventne jedinice policije PU krapinsko-zagorske, a treći Dejan Aman iz Jedinice specijalne i interventne policije PU osječko-baranjske.
   
  Iskazanim vještinama i sposobnostima natjecatelji su, u svakom trenutku, dokazali svoju spremnost kao odgovor na izazove današnjice te na očuvanje sigurnosti svojih sugrađanki i sugrađana. Time su još jednom pokazali kako su hrvatski policajci dostojanstven i častan štit Domovine i svih njenih građana.

 • Slika
 • Slika
 • Slika
 • Slika
 • Slika
 • Slika
 • Slika
 • Slika
 • Slika
 • Slika
Slika /2022/GF-GLAVNA-Pi%C5%A1tolj%2009.09.2022%20.jpgSlika Slika Slika Slika Slika Slika Slika

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone