FIATLUX: svi moraju zvati Zagreb

8. studenoga 2022. | Kategorija: Hrvatska

FiatLux-PhotoLucasKOLUMNA – Riječki gradonačelnik protiv riječkog gradskog vijeća i protiv riječkog kazališta

 Nečuveno, nenormalno, jedinstveno i glupo! To je ono što radit gradonačelnik Filipović ovih tjedana.

Nije prvi put da riječani idu protiv svog grada: od Linića koji je dozvolio rasparčavanje na stotine općina , preko Obersnela koji nikako da dozvoli upotrebu riječke zastave  i povratak riječkog orla (koji je ipak sletio gdje treba). “Prodali” su oni obalu, priobalje i more naših građana ,  a sad po već poznatom uzorku prodaju i kulturu.

 Da bi se kazalište zvalo HNK grad Rijeka ulaže godišnje preko 40 mil kuna, a Ministarstvo Kulture niti 2 mil. Osim  od predznaka “H ” i pišljivih 2 mil kn, suprotno svim razumnim  razmišljanjima dobili smo manjjinskog vlasnika u liku  ministrice Obuljen  i Ministarstva Kulture koji se ponašaju kao da je to njihovo kazalište, a ne naše.

Ako je problem u 2 mil kuna onda možemo vratiti originalno ime kazalištu, odbiti pišljiva 2 mil kn koje bi trebala platiti  Kvarnerska županija ( ili PGŽ kako je neki zovu)  jer svi iz regije  (županije)  koriste usluge kulturnog prosvjećenja institucije u tekstu.

“Ostavite nas  na miru već jedanput” je poruka Zagrebu iz Rijeke koja u taj vaš proračun daje  višestruko  više nego što prima.

Možda je razlog tome što u Rijeci imamo samo zagrebačke stranke izuzev Liste za Rijeku, Pgs-a i Akcije mladih dok ovi iz Sdp-a, Hdz-a, Možemo, Hoćemo, Nećemo , Pametno, Glupo i hrvatska desnica ionako moraju zvati Zagreb i pitati za svoje mišljenje. I to  svako jutro.

 Na način na koji radi SDP , njegova pratnja i Filipović imamo HNK Kakalište, a ne HNK Kazalište.

(fiatlux)