FIATLUX IZNOVA UDARA: Rijeka – Split 10:0

27. travnja 2023. | Kategorija: Hrvatska

FiatLux-PhotoLucasKOLUMNA – Prlja je poznat kao veliki navijač Rijeke, velikih rivala splitskog Hajduka. Često komentira i sportske događaje, no sada je njegova objava izazvala najviše bure na Twitteru.

Objavio je fotografiju fritula na kojoj piše ”neka se momci naviknu”, aludirajući na drugo mjesto Hajdukovih juniora u Europi.

Oni hladnije glave reći će kako se radi o klasičnoj navijačkoj provokaciji, no znajući odnose između navijača obaju klubova, takvih baš i nema previše.

“U ovom slučaju tema je navodno osjetljivija jer se radi o juniorima, igračima do 19 godina, među kojima ima i nekoliko maloljetnika. Zamjera mu se što se čovjek od 58 godina ruga dječacima na izgubljenom finalu za sam europski naslov.”

Odgovor Splićana na Twitteru je bio vrlo grub i nepotrebno bezobrazan vrijeđajući sve Riječane pa i one koji ne prate nogomet. “Riječki smradovi”, “ pobiti sve riječke Srbe” i tako u nedogled.

Na to se nadovezuju kvazi intelektualci kojih u Splitu ima bar 500.000 (jer tako kažu da imaju stanovnika) pa jedan od “najvećih” Pavasović izjavljuje “Vama da nastavite na psihijatriji stvarati sjajnu muziku”.

Prlja se ispričao što je kod mnogih Riječana izazvalo nevjericu jer to je bilo ono što su Riječani, sarkastični i zajebanti, a prije svega ljudi.

U sredini gdje nogometne klubove vodi ulica, gdje se na društvenim mrežama osnivaju grupe za podršku ubojicama, gdje je izdavanje računa u restoranima izuzetak a ne pravilo, gdje se na maškarama pale lutke s isto-spolnim parovima, nekako je bilo za očekivati takve reakcije.

To je samo potvrda kulturološke, sociološke i civilizacijske razlike između Rijeke i Dalmacije.

Ustaške pjesme na ulicama Ženeve govore da nema smisla da cijela zemlja bude talac jednog svog neodgovornog dijela. Dalmaciju bi trebalo staviti u posebnu karantenu, pa neka se i dalje međusobno druže, partijaju, okupljaju iza zamračenih prozora zatvorenih kafića i igraju picigin, ubijaju i pjevaju što god hoće ili će napokon Država nešto učiniti ili edukacijom ili prisilom.

(Fiatlux)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone