FIATLUX IZNOVA UDARA: Edo Pezzi puši ku**c  Rijeci

24. lipnja 2023. | Kategorija: Hrvatska

FiatLux-PhotoLucasKOLUMNA – Rođen 1942 g.u Splitu , a karijijeru novinara  počeo 1961 g. u Slobodnoj Dalmaciji tj  sa 19 g. Vrlo lijepo I pohvalno da netko završi novinarstvo za  1 g. I odmah se zaposli. Ali kako to biva dole sve je moguće.

Možda je nekom u Dalmaciji poznatiji kao komentator ali u Rijeci je bio uvijek po komentarima koji su bili daleko od prijateljskih prema našem gradu I klub. “Njegovi”   članovi kluba Dalmatinaca u Rijeci su sedamdesetih godina tražili da Rijeka ne igra u Prvoj ligi, relativizirao je ponašanje divljka među igračima Hajduka koji su razbijali boce na glavama riječlih navijača. Na finalu Kupa u Beogradu igrao je snažnu ulogu kad je njegov Hajduk potpuno nezasluženo pobijedio.

Kako vidimo nije baš počeo formalnim obrazovanjem , a kulturu komentatora koja treba bit neutralna nju nije nikad prihvatio. Neka netko kaže kakav je on novinar ili komentator. Nagrade koju su mu dodijeljene apsolutno nemaju veze sa stvarnim likom I djelom.

Zašto bi itko spominjao tu individuu da opet ne divlja svojim komentarima “Kompleksi Rijeka prema Dalmaciji I Hajduku su stravični”(Antena Zadar). Neprimjereno, nenovinarski , nekulturno I neljudski! U istom kontekstu izjavljuje “Radi se o bolesnoj ljubomori prema Splitu, ali ne znam zbog čega,/eto ni sam autor ne  zna zbog čega/  a to je zato jer nema ničega da izazove ljubomoru. Jebi ga I sam je shvatio!

Čovjek takvog mentaliteta morao bi pročitati malo više knjiga pa naučiti da kompleks ima više značenja a najvjerovatnije je mislio na  “na skup postisnutih  želja I sjećanja koja dominiraju osobnošči”, ljubomora također ima više značenja a ono na koje je valjda on misllio “netrpeljivost prema onom za kojeg misli da ima nezasluženu prednost”,

 

E, pa moj Edi I prijatelji zaslijepljeni ste svojom narcisoidnošču pa svugdje osjećate mržnju. Nama u Rijeci za razliku ostalog Balkana ne možete prodavati  svoje mitove I povijesne izmišljotine. Mi vas znamo u dušu. Desetljećima vaši i dide I rodbina  doseljavaju k nama u Rijeku I Istru, a ne obrnuto, a sve u stilu sa porijeklom I ostavštinom povijesti. Rekli bi onako Hajdučki podmuklo I sramotno. Poniznost , zahvalnost I poštovanje nikad niste pokazali. Živite I hranite se grandioznim mitovima I legenda o sebi I stanovnicima juga.

MI vas ne mrzimo I nemamo kopmlekse I nismo ljuborni.  . Mi se gnušamo I smijemo.

Neka nikog ne čudi da smo pjevali na Kantridi “Edo Pezzi puši K***c Rijeci”! (iz zajebancije)

 

(FiatLux)

Fiat lux