Festival sporta i rekreacije: Održan 7. Molo longo trk

15. travnja 2024. | Kategorija: Bijela kronika

Festival sporta i rekreacije nastavljen je ove subote utrkom po riječkom lukobranu “Molo longo trk”, na kojoj su okupljene rekreativce poslužili uistinu idealni vremenski uvjeti za trčanje.

Od 155 trkača koji su točno u 10 sati krenuli istrčati dva kruga po popularnoj šetnici uz more, najbolje su rezultate u apsolutnoj ženskoj kategoriji ostvarile Maja Urban – AK Maksimir Zagreb (24:53), Marta Močinić  Torpedo Runners (25:10) i Vlasta Tibljaš  AK Kvarner (26:32), dok su kao apsolutni pobjednici u muškoj kategoriji slavili Tomislav Novosel – Akdz (20:02), Robert Medvedec – adidas Runners Zagreb (20:40) i Alen Matovina – AM Runner (21:15).

Molo longo trk 2024

NAJBOLJE SU REZULTATE U APSOLUTNOJ ŽENSKOJ KATEGORIJI OSTVARILE MAJA URBAN, MARTA MOČINIĆ I VLASTA TIBLJAŠ

Vrijedne nagrade sponzora Sport Visiona i unikatne pehare, izrađene od strane studenata kiparstva preddiplomskog studija Primijenjenih umjetnosti pod mentorstvom izv.prof.art. Dražena Vitolovića, najboljim su trkačima uručili riječki gradonačelnik Marko Filipović i pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Ermina Duraj.

Vrijedi istaknuti kako se i na ovoj utrci moglo vidjeti sve generacije rekreativaca: najmlađi sudionik bio je Jakov Novosel (2017.), dok je najstariji trkač i ovoga puta bio Josip Jahn (1949.) kojeg se redovito može vidjeti na Molo longo trku, ali i brojnim maratonima i polumaratonima.

Molo longo trk uvertira je u veliku završnicu festivala sporta i rekreacije 28. travnja, kada nas u samom centru grada očekuje čak 7 utrka. Od toga su četiri natjecateljske – 20. Riječki polumaraton, utrka štafeta 3x7km, Desetka i Erste Petica – te 3 nenatjecateljske utrke: dm mići trk za vrtićarce i njihove roditelje, Memorijal Milke Milinković za osobe sa invaliditetom i slabovidne osobe te velika humanitarna utrka građana.

Molo longo trk 2024

U MUŠKOJ KATEGORIJI SLAVILI TOMISLAV NOVOSEL, ROBERT MEDVEDEC I ALEN MATOVINA

Vrijedi napomenuti da su prijave za spomenute natjecateljske utrke otvorene do 18. travnja uz standardnu kotizaciju i do 24. travnja uz only-race kotizaciju. Prijave se primaju isključivo online putem web stranice www.rijeka.run.

Ususret završnice festivala građani su pozvani uključiti se u humanitarni aspekt festivala i kupnjom festivalske majice donirati za program Moje mjesto pod suncem. Majice se mogu kupiti na prodajnom štandu festivala na Trgu 128. brigade HV-a i u trgovinama Sport Visiona.