DO KRAJA MJESECA PREKINUTI PRVENSTVO

14. ožujka 2020. | Kategorija: Sport

rijekaSPORT – Hrvatski nogometni savez donio je odluku o prekidu svih nogometnih natjecanja do 31. ožujka 2020. godine.

Nogometaši Rijeke tako neće putovati u Pulu na utakmicu 26. kola protiv Istre 1961 što se trebala odigrati u subotu, a shodno odluci odgađa se i utakmica polufinala Kupa Hrvatske između Rijeke i Osijeka što se trebala odigrati u srijedu (18. ožujka) na stadionu HNK Rijeka

Cijelo priopćenje HNS-a pročitajte u nastavku teksta.

Sukladno preporuci Središnjeg državnog ureda za sport o odgodi svih međunarodnih i nacionalnih sportskih natjecanja svih razina, a imajući u vidu preporuke stožera za civilnu zaštitu i novonastalu situaciju u Republici Hrvatskoj, odnosno porast broja zaraženih, Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza i nadležna tijela donijeli su odluku o prekidu svih nogometnih natjecanja u Hrvatskoj – muških, ženskih, malonogometnih, svih liga HNS-a, međužupanijskih i županijskih liga, Hrvatskog kupa, odnosno svih utakmica mladeži, seniora i veterana – do 31. ožujka 2020. godine.

Za treninge se preporuča pridržavanje svih higijenskih i sigurnosnih uputa Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, kako bi se odvijali u što sigurnijim uvjetima po zdravlje sportaša.

Kao i do sada, HNS će pozorno pratiti razvoj situacije s epidemijom koronavirusa SARS-CoV-2 te će, prema preporukama javno-zdravstvenih institucija, po potrebi odrediti nove mjere, imajući u vidu prije svega zdravlje nogometaša, gledatelja i svih drugih nogometnih aktera. O svim daljnjim mjerama nogometna će obitelj i javnost biti pravodobno obaviješteni.