DIVAN GORSKI KOTAR – terapeutski melem za tjelesnu revitalizaciju

12. rujna 2021. | Kategorija: Bijela kronika
Lokve

Lokve

GORSKI KOTAR – Upoznajte ljepote Gorskog kotara.

Gorski kotar, svojevrsna hrvatska Amazona, svojom čistom netaknutom prirodom predstavlja terapeutski melem koji potiče tjelesnu revitalizaciju. Naime, klimatoterapija odnosno primjena klimatskih ljekovitih čimbenika pojedinog područja nije nepoznanica u svrhu prevencije, tjelesne regeneracije i rehabilitacije.

“Planinska područja karakterizira čisti zrak s visokom koncentracijom kisika, a boravak u ovom području, između ostaloga, olakšava disanje, ubrzava metabolizam, poboljšava rad srca, uvećava razinu hemoglobina, blagonaklono utječe na rad živčanog sustava i dišnih organa. Samo, primjerice, izlaganje svježem, kvalitetnom zraku potiče cirkulaciju krvi i osnažuje organizam. Čak se preporučuje kod srčanih, respiratornih i psihičkih tegoba, reumatizma i dr.

Boravak u očuvanoj prirodi Gorskog kotara utječe na eliminaciju toksina iz organizma i uz odmor, dobar provod i dragocjene učinke na organizam predstavlja najjednostavniji i najugodniji detox za organizam koji uklanja stres i njegove nakupljene posljedice”, navode iz TZ-a Gorski kotar.

Pogledajte VIDEO

Gorski kotar nadohvat ruke je svima iz Rijeke i okolice, a koliko često tamo idemo? Koji je po vama najljepši predio Gorskog kotara?

(kv)